Alegerea unui sistem de alarma

sisteme de alarma

sisteme de alarma

Dac afacem o analogie,  orice sistem de alarma antiefractie reprezinta un dispozitiv pentru paza care este alcatuit dintr-un  robot denumit si paznic , respectiv o centrala de alarma care e ajutata de santinelele care sunt de fapt detectorii.

Posesorul unui astfel de sistem, practic ii traseaza ca si sarcina sa supravegheze un obiectiv ce poate sa fi alcatuit din zone mai mult, si il doteaza cu un telefon mobil sau fix.  Detectorii se vor amplasa in punctele cheie, considerate a fi vulnerabile pentru respectivul obiectiv avand ca scop sa sesizeze intruziunile eventualele in spatiul ce este protejat. In cazul in care se produce o efractie intr-o zona, santinelele vor fi cele care alerteaza robotul-paznic , pornind  sirenele de interior ca si pe cele din exterior atat pentru panicarea hotului cat si pentru a cere ajutor din partea vecinilor, apeland in acelasi timp numerele de telefon din lista ce i s-a dat anterior. In aceasta lista care cuprinde numerele de telefon poate sa se gaseasca inclusiv numarul unui dispecerat al firmei de paza si protectie agreata de posesorul sistemului de alarma.

Avantajele sistemelor de alarmare fata de fata de paza umana:

Unul dintre avantaje il reprezinta cost scazut pe care-l implica si asta pentru ca investitia care nu este una mare, se fac o singura data,  la instalarea sistemului iar asta e oarecum la  indemana oricarui. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca detectorii odata instalati sunt in continuu in starea de veghe, ei supraveghind zonele prin care se presupune ca poate patrunde un intrus. Centrala de alarma precum si detectorii sunt instalatii care nu dorm niciodata in timpul  serviciului si in plus, acestea nu vor solicita salariu lunar.

Alegere tip centrala

In cazul in care un client alege o centrala de alarma care are un comunicator pe linie fixa trebuie sa stie ca  aceasta se poate cuplata la  linia  telefonica fixa deja existenta. Acaesta centrala este compatibila cu orice retea de telefonie fixa care opereaza in Romania, atat Romtelecom cat si UPC,  RSC RDS. In cazul in care se declanseaza alarma, posesorul sistemului va fi apelat la numerele de telefoane mobile de  telefonul fix al proprietarului alarmei si obiectivului portejat. Se pot realiza operatii de armare si dezarmare chiar si de la distanta, doar apeland telefonul fix.

Centralele care pot sa aiba comunicator pe o linie de  telefonie fixa sunt Fortezza Tel-N4, N3L,  N2L sau Pro TEL-P1D.

Exista pe piata de profil si centrala de alarma care are comunicator GSM,   aceasta utilizand pentru comunicare reteaua de telefonie mobila de tip GSM. Pentru asta e suficient sa fie inserata in centrala cartela SIM care e valabila de indiferet de operatorul de telefonie mobila care existenta pe piata, cum ar fi  Vodafone, Orange ,Cosmote,etc.

In cazul in care apare o defectiune ce implica lipsa tensiunii de la retea , centrala e ce care trimite SMS de informare in acest sens. Deasemenea, proprietarul primeste si un SMS cand revine curentului electric.

Centralele care functioneaza cu un comunicator de tip GSM sunt: Fortezza GSM-M1L, Pro GSM-M3D, Pro GSM-M3D Touch. Cetralele care fac parte din aceasta gama au in dotare si un comunicator pe linia de telefonie fixa.

Detalii pe Alarme-supravegheri-automatizari.ro.

 

admin

admin