Esti in cautarea unui producator de arcuri de compresiune realizate din materialul de cea mai buna calitate si cu caracteristicile cele mai bune si nu stii la cine sa aplezi? Firma MM Arc din Sibiu iti sta la dispozitie cu o gama variata si diversificata de arcuri de compresiune, pe care le poti achizitiona la cele mai bune preturi de pe piata.
Dar ce sunt arcurile?
Arcurile sunt organe de masini care realizeaza o legatura elastica intre anumite piese sau subansamble. Prin forma lor si prin caracteristicile mecanice ale materialelor din care se realizeaza, arcurile au capacitatea de a se deforma sub actiunea unei forte exterioare, preluand lucrul mecanic al acesteia si inmagazinandu-l sub forma de energie de deformatie. La disparitia sarcinii exterioare, energia acumulata este restituita sistemului mecanic din care face parte arcul.
Clasificarea arcurilor se face dupa o serie de criterii, dupa cum urmeaza:
Dupa forma constructiva, intalnim: arcuri elicoidale, arcuri bara de torsiune, arcuri spirale plane, arcuri in foi, arcuri inelare, arcuri disc si arcuri bloc.
Dupa modul de actionare a sarcinii exterioare, clasificarea se face in: arcuri de compresiune, arcuri de tractiune, arcuri de torsiune si arcuri de incovoiere.
Dupa solicitarea principala a materialului, se deosebesc arcuri solicitate la torsiune, la incovoiere si la tractiune-compresiune.
Dupa natura materialului din care este executat arcul, se deosebesc arcuri metalice si arcuri nemetalice.
Dupa variatia rigiditatii, arcurile pot fi cu rigiditate constanta sau cu rigiditate variabila (progresiva sau regresiva).
Dupa forma sectiunii arcului, se deosebesc arcuri cu sectiune circulara, inelara, dreptunghiulara, profilata sau compusa.
Domenile de folosire ale arcurilor sunt variate, cele mai importante fiind:
amortizarea socurilor si vibratiilor (la suspensiile autovehiculelor, cuplaje elastice, fundatia utilajelor etc.);
acumularea de energie (la ceasuri cu arc, arcurile supapelor etc.), care apoi poate fi restituita treptat sau brusc;
exercitarea unei forte permanente, elastice (la cuplajele de siguranta prin frictiune, ambreiaje prin frictiune etc.);
reglarea sau limitarea fortelor (la prese, robinete de reglare etc.);
masurarea fortelor si momentelor, prin utilizarea dependentei dintre sarcina exterioara si deformatia arcului (la cantare, chei dinamometrice, standuri de incercare etc.);
modificarea frecventei propri a unor sisteme mecanice.
Materiale si tehnologie
Materialele utilizate in constructia arcurilor sunt alese astfel incat sa indeplineasca o serie de conditii generale, dupa cum urmeaza:
rezistenta ridicata la rupere;
limita ridicata de elasticitate;
rezistenta mare la oboseala;
rezistenta la coroziune;
lipsa proprietatilor magnetice;
dilatatie termica redusa;
comportare elastica independenta de temperatura.
Materialele feroase dedicate constructiei arcurilor sunt otelurile. Acestea pot fi oteluri carbon de calitate, OLC 55A, OLC 65A, OLC 75A, OLC 85A sau oteluri aliate cu Si, pentru rezistenta si tenacitate, cu Mn sau Cr, pentru rezistenta la rupere, cu V, pentru rezistenta la oboseala si cu Ni, pentru termorezistenta. Otelurilor pentru arcuri li se aplica un tratament termic de calire si revenire medie, obtinandu-se in acest mod o elasticitate marita in toata masa materialului. Marcile de oteluri pentru arcuri sunt standardizate.
MM Arc din Sibiu este o companie infiintata in 1991, care face posibil ca fiecare client sa fie multumit de produsele pe care le ofera. Aceasta firma iti pune la dispozitie o larga si variata gama de produse, la cele mai avantajoase preturi. Colaborarea ta cu MM Arc din Sibiu este un succes garantat.
Daca ai nevoie de arcuri de compresiune, ia legatura cu firma MM Arc. Pentru informatii suplimentare, apeleaza numerele 0269.238.144 si 0744.592.946 sau trimite une-mail pe adresa office@mmarc.ro.
In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit compania pe reteaua 2biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.
In continuare, poti citi un articol interesant despre vasele de gatit din ceramica.