Bendkopp – Pentru o asamblare sigura

Suruburi-Y7KEkRezistenta mecanica, rigiditate, fiabilitate si ductibilitate, sunt doar cateva dintre caracteristicile de baza ale surubului, element atat de practic si util pentru desfasurarea oricarei activitati de asamblare. Chiar daca nu pare dificil, alegerea elementelor de fixare presupune multa atentie si cunostinte in domeniu, motiv pentru care ai nevoie de un partener de incredere care sa-ti puna la dispozitie suruburi de calitate si foarte eficiente.

Surubul este un organ de masina utilizat la realizarea de fixari mecanice, de imbinari demontabile sau pentru transmitere de forte si miscari. Acesta se compune dintr-o tija cilindrica sau conica extern filetata, pe toata lungimea sa sau doar pe o portiune, si un cap de surub de diverse forme. Clasificarea suruburilor se face dupa forma capului si dupa rolul functional. Daca in prima categorie se regasesc o multime de modele, incepand  cu suruburile cu cap cilindric, patrat, hexagonal, inecat, semininecat, cu ochi, cu cap bombat, fara cap, prezoane si tije filetate, in cazul rolului functional, suruburile se clasifica astfel:

– suruburi de fixare;

– suruburi pentru realizarea de imbinari demontabile;

– suruburi pentru transmiterea de forte si miscari;

– suruburi pentru reglare;

– suruburi pentru masurare;

– suruburi autofiletante.

Asamblarile filetate sunt alcatuite dintr-un surub si o piulita, avand rolul solidizarii sau strangerii anumitor piese. Printre avantajele sistemelor filetate, pot fi enumarate urmatoarele:

– montare/demontare usoara;

– gabarit redus;

– transmit solicitari foarte mari;

– sunt posibilie realizari constructiv diverse;

– executie ieftina si usoara;

– posibilitatea transformarii miscarii de rotatie in miscare de translatie si viceversa.

Fara aceste informatii, risti sa alegi un surub nepotrivit care mai apoi va afecta intregul proiect. Asa ca, inainte de a alege surubul trebuie sa tii cont de unele aspecte. In primul rand, trebuie sa ai in vedere grosimea materialelor, pentru ca aproape doua treimi din surub ar trebui sa intre in a doua piesa, fara ca acesta sa iasa pe partea cealalta. In al doilea rand, dintre toate tipurile de suruburi, cel cu cap hexagonal este destinat pentru metal si lemn.

Pentru obiectele si instalatiile casnice, se folosesc suruburi normale, standard, in timp ce pentru obiectele ce trebuie fixate definitiv, se folosesc suruburi cu un singur sens de infiletare. Atunci cand infiletezi un surub, trebuie sa ai in vedere si conditiile externe, astfel ca suruburile expuse la umezeala trebuie sa fie galvanizate pentru prevenirea ruginei. Pentru a prinde fibra de sticla in suruburi, se folosesc intodeauna saibe.

Daca esti in cautarea de suruburi care sa se potriveasca oricaror tipuri de asamblari, Bendkopp, expertul produselor din domeniul organelor de asamblare, iti pune la dispozitie suruburi de inalta calitate, confectionate din materiale extrem de rezistente, ce se remarca prin durabilitate. Din catalogul nostru de produse fac parte numeroase modele de suruburi, potrivite pentru orice necesitate.

Bendkopp Cluj-Napoca, cu o experienta de peste 15 ani pe piata de profil, ofera spre vanzare o gama diversificata de produse, printre care: feronerii, scule, instrumente pentru fixare de mare tonaj, aparate de masura si control, scule electrice, adezivi, izolanti, scule de mana precum si alte instrumente de asamblare si fixare, toate la preturi competitive. Pentru mai multe informatii, acceseaza pagina noastra de internet, acolo unde gasesti intreaga gama de servicii si produse, dupa care nu ezita sa ne contactezi!