Cele 3 tipuri de sablare sticla

sablare sticla

sablare sticla

Sticla este un material folosit inca din cele mai vechi timpuri, incepand cu decoratiuni, obiecte ritualice, dar si pentru cladirile monumentale, temple si castele. Evident, de la metodele clasice si rudimentare, pana la productia corpurilor din sticla in mod industrial este un drum lung, insa cu toate acestea, exista principii ce nu s-au schimbat prea mult. Suntem Imperial Glass, producator si furnizor de solutii din sticla dar si de servicii cum ar fi cel de sablare sticla, placari, vopsire a sticlei si mutle altele.

Proceduri de sablare sticla permanente

Despre procedurile de sablare sticla putem spune ca au un multiplu rol, de la cel estetic, pana la cel de a oferi intimitate sau chiar si cu scop de informare si etichetare. Sticla sablata este  folosita in foarte multe aplicatii, incepand de la cabine de dus, pana la separarea spatiilor, sau placarile cu sticla. Insa, indiferent de aplicatie, exista trei metode de sablare sticla, incepand cu cea mai simpla si veche metoda, cea prin folosirea unor particule abrazive si puterea aerului sub presiune, pana la sticker-e sau autocolante.

Procedura de sablare sticla cu agenti abrazivi este si cea mai veche metoda, aceasta fiind folosita inca din cele mai vechi timpuri. Daca in trecut sticla era frecata cu diferite tipuri de roca pentru a produce milioane de zgarieturi extrem de fine, in prezent sunt folosite pulberi speciale care, datorita aerului comprimat produc efectul de sablare. Aceasta modalitate de sablare sticla este folosita cu precadere pentru suprafetele mari cum ar fi panourile din sticla sau pentru realizarea modelelor simple, lunii, forme simple, etc.

Sablarea chimica este una din cele mai eficiente modalitati de sablare sticla. Aceasta eficienta este data in primul rand si de faptul ca aceasta permite realizarea modelelor foarte complexe. Practic prin sablarea chimica, pot fi realizate modele foarte fine asa cum ar fi decoratiuni pentru usi din sticla sau pereti din acelasi material. Sablarea chimica foloseste agenti chimici pe baza de oxizi, care “ataca” suprafata sticlei, provocand astfel efectul de matuire. Exista mai multe solutii de sablare sticla, incepand cu cele care pot fi utilizate si acasa, pana la cele speciale folosite de catre utilajele speciale. Acestea sunt similare oarecum cu imprimantele pe cerneala, iar acestea sunt folosite pentru a realiza diferite modele.

Folosirea autocolantului de sablare sticla

Bineinteles, pe langa procedurile de sablare sticla mecanica si chimica, mai exact cele permanente, mai exista si o modalitate care poate fi si indepartata daca se doreste. Folosirea autocolantului de matuire este foarte intalnita in marcajul, decorarea sau inscriptionarea suprafetelor din sticla. Aceasta procedura este foarte intalnita in cazul sediilor de firme si institutii, insa, exista si aplicatii decorative. Marele avantaj al acestei proceduri de sablare sticla este acela ca poate fi indepartata, insa ca si dezavantaj, am putea adauga faptul ca durata de viata a lucrarii depinde in mod direct si de calitatea foliei dar si de dimensiunile acesteia. Acest aspect face din aceasta metoda de sablare sticla una mai mult pentru interior.

Oricare ar fi metoda aleasa, Imperial Glass va poate garanta atat calitatea lucrarii, dar si cele mai mici costuri. Pentru a afla mai multe, va asteptam pe pagina noastra, www.imperialglass.ro

admin

admin