Certificat energetic Bucuresti de la specialisti

certificat energetic bucuresti

certificat energetic bucuresti

Prezentarea acelor certificate energetice in Bucuresti, aferente cladirilor, atunci cand se incheie un contract de vanzare-cumparare ori poate unul de inchiriere, o sa devina obligatorii in Romania incepand de la 1 ianuarie 2011, dupa cum cum afirma acum autoritatile. Notarii sunt cei care pot sa interpreteaza legile aferente acestor certificate, ce poarta nr. 372 din 2005 dar si in hotararea emisa in luna decembrie, de Uniunea Notarilor (UNNPR) prin incheierea contractelor de acest fel cu certificatele energetice in Bucuresti insa si oriunde in tara.

Oficialii ce fac parte din Ministerului Dezvoltarii afirma faptul ca interpretarea a fost una abuziva si facuta in ceea ce priveste legea si in acelasi timp faptul ca notarii vor raspunde legal pentru ele. In lege nu se precizeaya insa faptul ca fara a avea acest certificat nu mai poate sa se incheie un contract insa si faptul ca actul respectiv i sa intre sub sanctiunea data de nulitaa absoluta.

Consiliul Uniunii Notarilor Publici , emit in decembrie 2010 hotararea prin care este explicata membrilor organizatiei felul in care acestea pot sa actioneze incepand de la 1 ianuarie in asa fel incat sa se poata aplica Legea cu nr. 375/2005, care face parte din domeniul de competenta ce priveste autentificarea acelor contracte de vanzare-cumparare ale cladirilor, dupa cum poate fi vazut in cadrul comunicatului dat de catre Uniunea Notarilor din Romania (UNNPR). Acest comunicat dat de notari s-a atasat la articolele aparute la respectivul moment.

In acea perioada, notarii pot sa incheie contracte fara sa exista certificatul energetic in Bucuresti.

Deasemeni toti notarii sunt sfatuiti sa autentifice toate contractele aferente de vanzare-cumparare sau pe cele de inchiriere doar dupa declararea vanzatorului a faptului ca a fost pusa la dispozitia cumparatorilor, un certificat de performanta energetic al respectivei cladiri si dupa ce cumparatorul a declarat faptul ca l-a primit in momentul cumpararii.

Dar cu toate astea, in acele situatii in care au insistat partile pentru a incheia si autentifica contractul acesta de vanzare-cumparare sau pe acela de inchiriere, fara sa fie in mod concret in posesiei certificatului performantei energetice a cladirii, apare recomandarea ca notarii publici sa autentifice contractul numai atunci cand partile consimt introducerea in contract a unei dispozitii din care o sa reiasa faptul ca acestia au fost anterior informati de notarii publici, cu privire la dispozitiile aferente Legii cu nr.372 din 2005.

Cunoscand intotdeaun aobligatia pe care o are proprietarul sa ii puna la dispozitie cumparatorului sau chiriasului, certificatul acesta privind performanta energetica pe care o are cladirea, majoritatea clientilor se supun unei astfel de reguli.

Cumparatorul cat si chiriasul, au consimtit la dobandirea proprietatii ori la utilizarea imobilului, pe riscul lor, acestea asumandu-si raspunderea cu privire la efectele ce sunt produse la nedetinerea informatiilor cuprinse in certificatul aesta de performanta energetice pe care il are respectiva cladire.

Practic, prezentarea acestui certificat energetic in Bucuresti in cazul oricarei cladiri reprezinta conditia necesara in afara careia tranzactie sa nu se poata incheia.

Detalii in legatura cu astfel de certificate energetice se pot obtine de la specialistii in domeniu sau accesand site-urile de specialitate cum este spre exemplu si www.certificat-energetic-aici.ro .

admin

admin