Daca pentru cei care stau in blocuri, ideea de a avea apa curenta este ceva atat de firesc incat nici nu ne mai gandim la acest aspect, pentru cei care locuiesc in medii rurale sau in zone unde nu exista o infrastructura pentru transportul apei, apa trebuie procurata cumva. Iar pentru a rezolva acest lucru este nevoie de o serie de echipamente fara de care nu ar fi posibila aducerea apei in gospodarii. Ei bine, daca in trecut satenii foloseau galeti pentru a transporta apa din fantana pana in casa pentru a-si umple vasele etc. In cazul acestui aspect, aici am vazut practic o evolutie destul de rapida care inca si acum se manifesta in foarte multe regiuni rurale ale tarii.
Toata aceasta evolutie in ceea ce priveste implementarea unui sistem de pompare a apei din puturi direct in casa nu ar fi fost posibila fara existenta furnizorilor de solutii complete. Printre acesti furnizori se numara si Expert Instal Group care inca de la infiintarea sa in 2005 ofera clientilor sai nu numai produse, ci solutii complete ce vizeaza domenii ca instalatii pentru alimentarea cu apa, de incalzire precum si accesorii si echipamente auxiliare.
De la fantana si galeata, la robinet
Domeniul echipamentelor de pompare a cunoscut de asemenea o evolutie foarte buna, iar daca in trecut echipamentele erau unele de mari dimensiuni dar si foarte voluminoase, in prezent, aici am vazut mari schimbari, mai ales in ceea ce priveste tehnologia implicata in constructia pompelor si a hidrofoarelor. Pompele centrifugale au devenit mult mai complexe, iar in cazul pompelor submersibile tubulare, acestea nu se mai bazeaza pe o singura elice, ci pe o serie de elice care imprima o forta de comprimare asupra lichidului chiar mult mai eficienta de unele echipamente clasice.
Despre combinarea elementelor electrice cu mecanica, putem spune ca aici am vazut o o schimbare majora odata cu implementarea electronicii digitale. Aceasta a schibat radical modul in care aceste echipamente functioneaza si pot fi operate. Cel mai bun exemplu in acest sens poate fi presostatul, echipamentul care esteprezent la hirofoare si activeaza pompa in momentul in care presiunea din vasul de expansiune se afla sub un anumit prag. La presostatele mecanice cea mai mare problema era diafragma folosita pentru a detecta presiunea. Aceasta, fiind destul de subtire exista riscul ruperii acesteia, ducand functionarea defectuoasa a pompei.
O generatie a echipamentelor inteligente
Despre hidrofoarele de ultima generatie putem spune ca aici am vazut echipamente performante care permit controlarea chiar si de la distanta a tuturor parametrilor de functionare a acestora. Asa ca, distanta nu mai este un impediment, mai ales, ca in plin ger, iti dai seama ca ti-ar prinde bine sa ai un debit mai mare al apei ce intra in centrala.
In orice caz, putem spune ca suntem foarte nerabdatori sa vedem modul in care tehnologia va evolua, iar aceste echipamente vor urma sa devina poate chiar si inteligente (sau mai mult de atat). In incheiere, putem spune ca noi va asteptam cu drag pe pagina noastra dedicata hidrofoarelor si a pompelor, www.shop-einstal.ro/pompe-si-hidrofoare