Dezinsectia este actiunea pentru combaterea insectelor si paianjenilor, care pot transmite boli infecto – contagioase si parazitare la om si animale si care, prin actiunea lor, provoaca disconfort si pagube economice. Insectele combatute sunt: tantarii, paduchii, mustele, furnicile, gandacii, purecii, moliile, viespile, plosnitele si capusele.
Se combat urmatoarele insecte ce creaza disconfort din: crescatorii de animale, locuinte, spitale, scoli, hoteluri, farmacii, unitati alimentare de productie, unitati alimentare de comert, restaurante, laboratoare, depozite, trenuri, hale industriale si birouri.
Actiunile de dezinsectie sunt obligatorii si se executa in mai multe etape si operatiuni, care se deruleaza intr-o anumita secventa. Dezinsectia profilactica vizeaza distrugerea insectelor si acarienilor semnalati pe tot parcursul anului si se executa periodic sau la semnalarea reaparitiei insectelor daunatoare.
Substantele utilizate in procedura de dezinsectie sunt inodore si nu sunt toxice pentru om si animale. Acestea actioneaza iremediabil asupra unui spectru larg de insecte cum ar fi: gandaci de bucatarie, gandaci de umezeala, muste, tantari, furnici, viespi, purici, plosnite, paduchi, paienjeni, molii, daunatori depozite, larve, etc.
Dezinsectia de necesitate se efectueaza imediat dupa aparitia suspiciunii de boala si vizeaza daunatorii incriminitati de transmiterea de boli. Ea se repeta in functie de calendarul biologic al daunatorului. Dezinsectia profilactica sau de necesitate poate fi, in functie de modul de aplicare, generala, totala sau partiala.
Recomandari
Dezinsectia profilactica trebuie sa urmeze urmatoarele bune practici pentru ca ea sa se desfasoare in bune conditiuni si, ulterior efectuarii, sa nu apara diverse complicatii:
1. animalele vor fi scoase in padocuri sau curti;
2. gunoiul va fi evacuat;
3. resturile furajere vor fi indepartate din zona;
4. praful de pe pereti va fi indepartat;
5. obiectele si uneltele destinate alimentatiei, pentru colectarea si prepararea produselor, vor fi scoase din incinta unde se va efectua dezinsectia;
6. se va aplica un litru de solutie pentru 20 mp;
7. usile si ferestrele vor fi inchise 1-2 ore;
8. insectele moarte vor fi stranse si distruse pentru a nu fi consumate de animale.
In punctele de colectare si in centrele de prelucrare de alimente este obligatorie mentinerea curateniei prin: varuire frecventa, montarea plaselor contra insectelor la nivel de ferestre si evacuarea zilnica a resturilor organice.
Actiunile de dezinsectie se vor incepe in spatiile interioare si se continua in exterior. In interior se face dezinsectia prin stropire: pe pereti, pe pervazul usilor si ferestrelor, pe pardoseala si pe utilaje mari. In exterior se vor stropi peretii exteriori si rampele de incarcare si descarcare.
Masurile profilactice obligatorii:
• evacuarea periodica a resturilor biodegradabile;
• amenajare de platforme la 10-100 m de adaposturile animalelor;
• vidanjarea periodica a foselor de colectare;
• strangerea si depozitarea controlata a furajelor;
• drenarea apei stagnante din gospodarii si din jur;
• intretinerea spatiilor verzi;
• mentinerea curateniei generale;
• efectuarea dezinsectiilor conform legislatiei in vigoare.
Una din firmele ce poseda o vasta experienta in dezinsectie si deratizare este PROMED IMPEX SRL din Bucuresti. Cu cei 13 ani de activitate in domeniu, aceasta firma presteaza activitati de dezinsectie si deratizare atat in locuinte, cat si in spatii sau alte destinatii. Firma PROMED IMPEX SRL utilizeaza numai substante din import si indigene aprobate de Inspectoratul de Politie Sanitara si Medicina Preventiva a Municipiului Bucuresti.
Pentru servicii de dezinsectie de calitate, apeleaza cu incredere la Promed Impex!
Poti citi articole interesante si aici.