Ce pescar nu isi doreste sa prinda prada cea mare? Stim, toti au aceasi dorinta, iar pentru a putea prinde cea mai buna captura exista diferite metode, optiuni si trucuri. Pescuitul este o indeletnicire ce dateaza inca de la existenta primelor forme de dezvoltare ale umanitatii. Evident, pe atunci nu existau undite, fire de guta sau momeli speciale, iar despre folosirea unor navomodele nici nu se putea discuta. Ei bine, iata ca pescarul modern are parte si de niste “ajutoare” care ii pot usura munca de a gasi cel mai bun loc de dat cu undita dar si in plasarea nadei, momeala din ingrediente naturala folosita pentru a atrage bancurile de peste. Despre navomodele stim destule lucruri, asta credem noi ca se datoreaza si faptului ca suntem impatimiti ai pescuitului dar si construim astfel de echipamente in diferite dotari, modele si culori.
Va oferim diferite modele de navomodele de la cele de viteza, pana la cele cu capacitati mari de transport
Promiteam intr-unul din articolele noastre recente ca vom vorbi si despre dotarile pentru navomodele dar si despre modul in care le puteti echipa astfel incat sa va ofere un real ajutor dar si performanta. In primul rand, trebuie sa stiti faptul ca aceste navomodele sunt de fapt niste barcute electrice teleghidate, echipate cu diferite eccesorii, de transport si plantare a nadei, localizare dar si de prospectare a adancurilor. Pe langa aceste dotari standard mai exista si elemente auxiliare care au rolul de a mari performantele, cum ar fi elicile, motorase electrice, sisteme de racire a acestora dar si acumulatori de diferite puteri.
Fiecare tip de pescuit si pescar are nevoie de un anumit set de unelte, caz intalnit si la navomodele. Acestea pot fi accesorizate in functie de foarte multe aspecte, insa in principal, in functie de nevoile si conditiile impuse de catre fiecare sesiune de pescuit. Ca si diversitate a accesoriilor de navomodele putem mentiona sonarele fara fir, cu afisaj LCD a informatiilor culese de catre sonda, dar si unitatile GPS care pot fi foarte utile in marcarea pe harta a zonelor bogate in peste.
Cand echipati niste navomodele cu accesorii trebuie sa tienti cont in primul rand de capacitatea maxima a modelului. Este evident ca majoritatea tipurilor de accesorii trebuiesc alimentate si de la acumulatorul barcutei. Acesta are in medie 12V la diferite puteri (7 – 12Amperi), asa ca, orice alt consumator cuplat la acesta, poate reduce performantele acumulatorului, influentand in mod indirect si pe cele ale motorului.
Folositi accesoriile pentru navomodele de care aveti reala nevoie
Echiparea corecta a unor navomodele trebuie facuta in primul rand dupa necesitati, asadar, in functie de ceea ce doriti sa faceti. Spre exemplu, pentru cercetarea zonei sau prospectarea acesteia puteti combina sonarul fara fir cu o unitate GPS. Astfel, veti reusi o cartografiere a zonelor profitabile, urmand ca apoi sa plasati la sigur nada. In cazul in care doriti sa pescuiti pe timp de noapte, puteti folosi navomodele echipate cu un sistem mai bun de iluminare.
In concluzie, dotarea eficienta a unor navomodele este cea facuta in functie de nevoi. Adaugarea unor accesorii inutile stiului dumneavoastra de pescuit nu va va ajuta. Pentru mai multe informatii, va steptam pe pagina noastra de internet.