Generalitati despre electroventile

Oricine are o centrala termica pe gaz stie probabil despre acel senzor care se cupleaza la randul lui la contorul de gaz. Ei bine, acela este un electroventil mai special care este actionat in momentul in care senzorul detecteaza emisii de gaz sau de monoxid de carbon. Prima, este o societate infiintata inca din 1998 si este specializata in oferirea de echipamente pentru instalatii de apa, abur, gaze dar si pentru tratarea apei. Printre seria de produse de care dispunem, oferim si electroventile fie ele cu actionare asistata sau directa.

Categorii de electroventile

Ca si principiu de functionare, putem spune ca aceste electroventile se despart in doua tipuri, cele cu servomotor, si cele cu actionare directa. Diferenta  dintre acestea tine atat de timpul de reactie, cat si modul in care acestea opereaza. Asadar, daca sunteti in cautarea unui electroventil, este cel mai bine sa va orientati in functie de necesitati.

200_Electroventile normal inchis ESM86La gama de electroventile cu servomotor, acestea opereaza cu ajutorul unui motor de curent alternativ sau continuu. Acest motor are rolul de a actiona o tija cu filet care la randul ei permite sau nu trecerea lichidului sau a gazului. In functie de model sunt unele electroventile care au si alte tipuri de a actiona, insa pentru o documentatie completa parcurgeti fisele tehnice. Aceste electroventile sunt denumite si asistate, deoarece au nevoie de o minima presiune pentru a putea opera, asdar, trebuie acordata atenti si acestui aspect. Ca si utilizari frecvente putem mentiona instalatiile de apa si aer, transportul uleiurilor usoare, dar si pentru instalatii de abur.

La categoria de electroventile cu actionare directa, lucrurile sunt mai simple in principiu. Aici se foloseste un electro-magnet foarte puternic care actioneaza supapa. Acestea pot fi in modul de repaus (nealimentate) inchise sau deschise. Ca si utilizari, putem mentiona  transportul de combustibil, apa calda sau aer comprimat.

Electroventile speciale si de protectie gaz

In categoria de electroventile intra si supapele intalnite la senzorii de gaz (desi constructia si modul de functionare difera unpic) ce sunt obligatorii pentru oricine beneficiaza dupa urma unei centrale termice de apartament. Acesti senzori detecteaza dupa cum spuneam si mai sus, emisiile de gaz sau de monoxid de carbon, iar in urma unei detectii, acestia trimit un impuls de scurta durata care actioneaza respectivul electroventil.

Vom zabovi unpic asupra acestui subiect deoarece este foarte important ca dumneavoastra sa intelegeti cateva aspecte ce tin de buna functionare a acestor electroventile dar si a senzorului. Acest electroventil este in repaus deschis, iar datorita mediului ambient, pot aparea depuneri de praf dar si alte reziduuri ce pot bloca declansarea acestuia. In constructie, aceste electroventile sunt inchise electronic, iar deschiderea lor se face manual, tragand de capatul rosu ce este deobicei acoperit cu un capac transparent. Este bine ca odata pe an, sa curatati cu o carpa umeda si cu grija zona in care este montata supapa. Mai ales daca au avut loc lucrari de amenajare sau zugravire a peretilor.

Pentru a putea consulta ofertele noastre, va invitam sa ne vizitati siteul www.robineti-proce.ro unde veti gasi intreaga gama de produse ce v-o punem la dispozitie la cele mai bune preturi de pe piata.