Generatoare curent cu automatizare – generalitati

generator-stager-gg-7500

Sunt foarte multe tipuri de firme pentru care prezenta curentului electric este mai mult decat vitala, acest lucru se aplica pentru furnizorii de servicii digitale, dar si pentru spitale sau institutii importante. Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra Agro Mall va ofera generatoare curent cu automatizare care oricand pot prelua intregul consum de energie electrica al companiei dumneavoastra in cazul unei pene de curent. Acest lucru este posibil datorita sistemului de activare automata care detecteaza caderea de curent, reusind sa activeze generatorul intr-un timp cat mai scurt. Structura unui astfel de generator este axata in jurul a 4 mari componente, sistemul de pornire sau declansare, motorul, generatorul si puntea de redresare si regularizare voltaj.

Elementul de activare al unor generatoare curent cu automatizare

Sistemul care asigura proprietatea principala a unor generatoare curent cu automatizare este sistemul de declansare. Acesta este conectat in mod continuu la reteaua de furnizare curent pentru a putea detecta eventualele caderi. Practic, intreaga cladire este alimentata prin generator tocmai pentru a putea asigura o trecere sigura si fara intreruperi de la alimentarea din circuitul de furnizare a energiei electrice, la alimentarea pe generator. Pentru a evita orice cadere de tensiune, unele modele de generatoare curent cu automatizare sunt prevazute cu circuite de intarziere, care au rolul de a crea o perioada de pana la cateva zeci de secunde intarziere. Acest timp este necesar pentru porni generatorul.

Declansatorul acestor generatoare curent cu automatizare este cel care porneste motorul. Motorizarea variaza in functie de model plecand de cea in doi timpi, pana la motoare in 4 timpi la varful de gama. Motorul este cel care pune in miscare alternatorul generatorului pentru a genera curent. La modelul de varf, putem spune ca motorul acestuia are o turatie nominala 1500rpm, aceasta fiind mai mult decat suficienta pentru a pune in miscare alternorul.

Elementul de producere al curentului la generatoare curent cu automatizare

Alternorul este inima acestor generatoare curent cu automatizare, practic, un generator fara alternator nu ar fi generator. Acesta este cel care, odata ce rotorul acestuia este pus in miscare, genereaza un curent care este preluat apoi de catre regulator. Aceasta ultima componenta are rolul de a liniariza fluxul de curent alternativ si de a-l prelucra pentru a putea fi directionat catre consumator. Exista doua tipuri de generatoare curent cu automatizare, cele cu doua faze, si trifazice. Daca la cele cu doua faze, tensiunea nominala este de 220V, la cele trifazice, aceasta este de 380V sau 400V. Evident, in functie de puterea generatorului, acestea pot suporta un maxim de consumatori.

Agro Mall va ofera o paleta larga de generatoare curent cu automatizare ce pleaca de la modele de mici dimensiuni pentru cabane si sedii mici de firme, pana la modelele de varf care pot sustine fara probleme o intreaga cladire de birouri sau chiar si un Data Center. Pentru a afla mai multe detalii despre ofertele noastre, va asteptam pe siteul nostru, www.agromall.ro locul unde veti gasi tot ceea ce aveti nevoie, incepand cu articole pentru casa si curte, masini si unelte, dar si cu produse pentru zootehnie si apicultura. Va asteptam!

admin

admin