Are in vedere controlul tuturor echipamentelor instalate intr-o cladire cu scopul reducerii consumurilor si optimizarii functionarii acestora in conditii maxime de confort si siguranta. Ajuta la realizarea unor importante economii de energie electrica si termica, avand la baza o functionare simpla, eficienta si inteligenta, cu posibilitati de dezvoltare si extindere. Pe scurt sisteme BMS. Building Management System, este un concept utilizat pe scara larga in ceea ce priveste segmentul de birouri si comercial in crestere, concept ce atrage dupa sine beneficii importante, printre care rationalizarea consumurilor electrice, grad ridicat de securitate al cladirii si nu in ultimul rand, sisteme performante de comunicatii.
BMS este un sistem modular care se bazeaza pe un schimb rapid si eficient de informatii intre diferite componente si dispozitive implicate. Conceptul de BMS cuprinde totalitatea aparatelor, echipamentelor, sistemelor locale de automatizare a instalatiilor si retelelor de comunicatie care asigura supravegherea si controlul functionarii instalatiilor din cladire, printre care:
– instalatii calorice si termice
– sisteme de ventilatie si calitatea aerului
– detectie, semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu
– sisteme de securitate si control acces
– sisteme antiefractie
– sisteme supraveghere video
– sisteme de desfumare
– sisteme sonorizare si adresare publica
– sisteme de retea, date si comunicatii
– sisteme de monitorizare de la distanta a utilitatilor
Aplicatii:
– ansambluri de cladiri (mall-uri, campusuri universitare)
– sedii de birouri, banci, sedii companii, spitale
– sisteme de termoficare
– fabrici de medicamente
– complexe hoteliere
Integrarea tuturor sistemelor din cladire cu ajutorul BMS reduce efortul de urmarire si conducere, ofera posibilitatea gestionarii informatiilor obtinute de la echipamentele conectate in retea de catre un server central si distribuirea acestor informatii catre mai multe puncte de lucru prin reteaua locala. Functionarea sistemului BMS este asigurata de controllere ce schimba informatii intre ele. Buclele de reglaj sunt efectuate automat de controllere, pe baza programelor inplementate. Mai mult decat atat, sistemul functioneaza continuu fara a mai fi necesara prezenta permanenta a operatorului uman. Chiar daca la o prima vedere pare un concept complex, pentru utilizarea lui nu este nevoie de pregatire in domeniul informatic. Cu alte cuvinte, este usor de instalat si utilizat. Navigarea se realizeaza printr-un set de imagini, acces usor prin ¨point and click¨, structura orientata spre obiecte, interfata operator intuitiva.
Avantajele unui sistem BMS:
– importante economii de energie electrica
– puteri instalate mai reduse, ceea ce se traduce prin costuri mai mici ale utilajelor
– marirea duratei de viata a echipamentelor ce deservesc cladirea
– confort si siguranta
– optimizarea serviciului de intretinere
– diminuarea timpului de interventie in cazul defectarii unui echipament
Helinick, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul sigurantei si securitatii, este una dintre primele companii de pe piata din Romania care au reusit sa implementeze cu succes conceptul de sistem integrat, iti ofera sisteme BMS de ultima generatie, cu ajutorul carora se pot gestiona eficient resursele de energie, securitate, iluminat si resursele de tip HVAC.
In acesti ani de experienta, Helinick a reusit sa dezvolte un portofoliu diversificat de servicii si produse printre care: sisteme de detectie perimetrala, detectie si semnalizare incendiu, sistem integrat de securitate, sisteme de detectie efractie, sisteme antifurt magazin, sistem control acces, sisteme de conferinta, sisteme de interfonie, sisteme de electroalimentare, etc. In munca noastra, primeaza consecventa, profesionalismul, exactitatea si, nu in ultimul rand, promptitudinea. Pentru informatii suplimentare acceseaza pagina noastra de internet si contacteaza-ne.