Masini de ambalat dulciuri

masini de ambalat

masini de ambalat

Am lucrat multi ani intr-o fabricuta mica, ce-i drept, insa fabricuta asta dadea poporului cea mai mare cantitate de dulciuri din tara. Eram copil si imi aduc aminte cum asteptam Craciunul pentru ca stiam ca voi primi multe dulciuri. Ei, aceasta fabrica exact asta facea. Producea dulciuri: ciocolata, batoane de cereale, glucoza, napolitane, bomboane, etc. Toate erau ambalate extraordinar de frumos. Eu ma ocupam de ambalarea lor. Eram la departamentul Tehnic si Calitate. Verificam masinile de ambalat. Verificam daca sunt in parametri normali, daca ambalajele au fost bine pozitionate. Toate masinile de ambalat erau verificate, controlate, intai de catre un coleg de la Tehnic. Apoi el venea la Departamentul Calitate cu toate hartiile, cu toate documentele care atestau faptul ca fusese inspectat echipamentul. De cele mai multe ori totul era perfect. La fel si produsele care ieseau pe linia de coamnda ca sic and era Mos Craciun afara si astepta sa isi umple sacul cu dulciuri. Eram ca intr-o poveste. Cand vedeam toate acele bunatati pe sub nasurile noastre incercam sa ne aducem aminte ca ne putem ingrasa si ca dintii nostril pot suferi grave deteriorari daca consumam mari cantitati de dulce. E, na! Si ce?! Cine mai tinea cont? Eram bucurosi ca suntem in tara dulciurilor. Fabricuta aceea mica producea bucurie mai mult decat produse.

Masini de ambalat orizontal, vertical, stick sau in folie

Ambalarea produselor se poate face vertical, cu folie de plastic sau orizontal…depinde de produs. Daca aveam de produs si de distribuit catre magazine bomboane de exemplu, aveam nevoie de masinile de ambalat grupat: se cantareau automat un anumit numar de bomboane si apoi erau ambalate in plastic si trimise mai departe pe linia de comanda. Toate masinile de ambalat orizontale au fost cumparate din Germania. Cele de ambalat la pachet au fost achizitionate din China pentru ca pretul era mai mic insa calitatea era aceeasi. Bucuria de a distribui dulciuri in toata tara, mai ales in perioada sarbatorilor, nu putea fi egelata de nimic. Parca toti deveneam sau mai bine spus redeveneam copii. Nu mai eram director de Calitate, nu mai eram director de marketing sau de relatii cu publicul. Eram doar copii care priveau dulciurile ca pe ceva extraordinar.

Masinile de ambalat second hand

In acea mica fabricuta au fost cumparate si masini de ambalat la mana a doua. Tara de origine era Suedia. Acolo fusesera deja folosite insa au fost scoase din functiune dupa doar cinci ani de productie. La ei asa functioneaza totul. Dupa cinci ani, indifferent de gradul de uzura al produsului totul se arunca. Apoi se inlocuieste cu ceva nou. Asta inseamna civilizatie sau risipa? Unii ar spune ca pur si simplu asta inseamna civilizatie, iar altii care nu isi pot permite, asa cum eram noi, o mica fabricuta din Romania, sa poata achizitiona aceste echipamente la preturi sub jumatate din valoarea lor initiala. SI sincer au fost mai bune decat cele cumparate noi. De ce? Poate pentru ca suedezii chiar isi respecta oamenii, isi respecta cumparatorii. Se respecta pe ei insisi.

admin

admin