In trecut, uneltele de pescuit folosite de catre pescarii de rand erau foarte simple, iar cele asa-zise profesionale, erau extrem de scumpe si greoaie, dar si ineficiente in comparatie cu ceea ce exista pe piata, la ora actuala. Suntem Ideal Fishing, iar rolul nostru este acela de a va oferi toate uneltele si echipamentele de care aveti nevoie pentru a avea o experienta cat mai buna si profitabila a pescuitului. Pe langa echipamentele de pescuit, aici, veti gasi si accesorii dar si consumabile. Printre cele mai uzuale echipamente de pescuit, linia de mulinete este cea care se bucura de cea mai buna cifra a vanzarilor alaturi de lansete si undite.
De la bucati din Aluminiu si otel, pana la un echipament precis, despre mulinete
In continuare, vom descrie procesele prin care sunt fabricate niste mulinete, pentru a intelege mai bine functionarea acestora dar si pentru a alimenta curiozitatea celor care vor sa afle totul despre ceea ce ii inconjoara. Rolul unei mulinete este acela de a-i permite pescarului sa traga pestele la mal dupa ce acesta a prins momeala, insa, tot aceasta este si cea care permite aruncarea carligului. Evident, mulineta este cea pe care firul, sau guta cum mai este denumita este infasurata.
Totul incepe cu o serie de piese care vor forma atat corpul cat si piesele unei mulinete. Pentru a-i comferi o greutate cat mai mica, corpul principal al unei mulinete este realizat dintr-un aliaj de Aluminiu. Corpul este decupat si format cu ajutorul echipamentelor CNC si automatizate care executa mai multe operatiuni de taiere, filetare si nu numai. Insa, pana ajunge la corpul unei mulinete, sa vedem un pic cadrul acesteia.
Cadrul este realizat dintr-o tubulatura de Aluminiu dur in care sunt realizate diferite decupaje care au rolul de a micsora greutatea dar si de a caza tamburul si mecanismul sau de roti zimtate ce confera unei mulinete mai multe viteze de actionare dar si diferite grade de rezistenta la tractiune.
Exista mulinete usoare, si pentru pescuit profesional-stationar si nu numai
In general mulinetele au doua viteze, prima, permite desfasurarea si infasurarea firului de guta foarte repede, in timp ce a doua viteza este pentru prinderea pestilor mai mari. Aceste viteze sunt obtinute cu ajutorul axului de tambur care este din otel inoxidabil si prezinta cele doua pinioane. Insa, pentru a putea oferi aceste viteze, sunt necesare si rotile sistemului de angrenaj al unei mulinete.
Alaturi de axul de viteze si pinioane, tamburul este asamblat in cadrul viitoarei mulinete cu mare atentie pentru a permite pozitionarea corecta a angrenajului de viteza. Dupa ce tamburul este pozitionat si fixat in cadru, mecanismele de comutare a vitezei dar si cele de siguranta care previn derulalarea fara control a intregului fir sunt asamblate si ele in laterala mulinetei.
Evident, noua serie de mulinete profesionale este inspectata cu atentie si ambalata pentru a putea fi comercializata in magazine ca ale noastre de pe intregul mapamond. Vom mai reveni cu o serie de articole pe aceasta tema, insa pana atunci, va asteptam cu drag pe siteul nostru si le uram tuturor pescarilor amatori, pasionati si profesionisti “Fir intins!”