Esti in cautare de suruburi pentru lemn? Nimic mai simplu! Firma Sursal S.A. iti pune la dispozitie o gama larga din aceste produse. Cu o traditie indelungata in producerea de organe de asamblare, fiind infiintata in anul 1908, Sursal S.A. este o garantie a calitatii suruburilor pentru lemn, oferita actualilor si viitorilor clienti.
Lemnul, acest material folosit in constructia de cladiri sau a mobilierului, ce il folosim in casele noastre, dar si la locurile de munca, este utilizat din timpuri stravechi. Fascinatia prelucrarii lemnului este si astazi la fel de vie, el iti permite sa il modelezi dupa cum vrei si sa obtii un rezultat pe masura priceperii tale. Daca prelucrarea lemnului este o indeletnicire veche, asamblarea lui cu ajutorul suruburilor pentru lemn produse la scara industriala, este mult mai recenta. Tocmai de aceea vom incerca sa iti aratam tipurile de suruburi ce se utilizeaza si modalitatea in care sa le folosesti.
Surubul – ajutor de nadejde
In functie de ce ai nevoie, poti alege tipul de surub potrivit astfel: surubul pentru lemn cu cap inecat este folosit la imbinarea si fixarea placilor de lemn, iar cel cu cap semirotund este pentru o fixare fara gaura adanca. Pentru fixarea a doua piese de lemn va trebui sa utilizezi surubul care nu este filetat pana la capat, iar surubul cu cap ornamental il folosesti pentru fixarea garniturilor ornamentale. Pentru imbinarile fixe unde vei avea nevoie de o forta mai mare de strangere folosesti surub cu cap hexagonal. La fixarea sildurilor vei folosi surubul cu ochi pentru lemn, deoarece capul surubului intra pana la margine.
Suruburile universale sunt cele cu suprafata galbena, zincate si acoperite cu o membrana de material plastic. La insurubare, materialul plastic se comporta ca un lubrifiant, iar efortul depus este mai redus decat la suruburile neimbracate. Acest tip de surub este potrivit pentru montarea placilor din pal si asamblarea diverselor componente din lemn.
Pentru o asamblare rapida a materialelor lemnoase vei folosi suruburi pentru placi aglomerate. Acestea au un filet autotaietor si pot fi insurubate fara o pregaurire prealabila. La acest tip de surub trebuie sa tii cont si de materialul pe care lucrezi, daca este o sipca subtire exista pericolul sa crape datorita efectului de pana.
Numeroasele tipuri de suruburi sunt fabricate in diferite variante de cap si actionare. Pe langa cele standard, semirotunde exista si suruburi cu capete inecate, tronconice, iar, pentru forte deosebit de mari, capete hexagonale care trebuie actionate cu o cheie fixa. Dispozitivul de actionare poate avea profil plat, cruce sau torx. Capul in cruce se subdivide in doua standarde: capetele pozidrive se folosesc la suruburile universale, iar capetele philips sunt mai raspandite pentru montajul rapid si suruburile pentru tabla.
Acum, dupa ce ti-am prezentat tipurile de suruburi pentru lemn iti putem spune si de unde poti achizitiona suruburi de calitate: de la firma Sursal S.A., ce isi are sediul in comuna Saligny, judetul Constanta. Suruburile pentru lemn produse de aceasta firma sunt tratate termic, pentru o mai buna rezistenta mecanica si sunt tratate si anticoroziv pentru a nu rugini. Tratamentul anticoroziv este facut prin electroliza avand posibilitatea alegeri culorii in alb, galben sau negru.
Daca vreodata vei avea nevoie de suruburi pentru lemn, apeleaza la firma Sursal si calitatea produselor te va multumi pe deplin! Pentru informatii suplimentare suna la numartul de telefon: 0241.853.103 sau trimite un e-mail pe urmatoarea adresa: sursals@yahoo.com.
Poti citi articole interesante si aici.