Termoflux – confort termic ecologic

Termoflux - confort termic ecologic

Termoflux - confort termic ecologicVisezi sa iti ridici o casa sau un imobil si vrei sa apelezi la cele mai noi si ecologice solutii de termoizolare, dar nu stii cu cine sa iei legatura? Firma Termoflux din Oradea este gata sa te ajute sa realizezi una din cele mai eficiente si ecologice termoizolatii: cu ajutorul celulozei.

Ce este termoizolatia pe baza de celuloza?

Confortul termic al unui imobil este o cerinta majora atunci cand este vorba de constructia lui. Legislatia prevede in mod explicit ca orice cladire trebuie sa aiba un certificat energetic care sa ateste gradul de izolare termica a ei, fara de care respectiva constructie nu va putea fi vanduta sau inchiriata catre terte persoane. In contextul dezbaterilor actuale, privind eficientizarea energetica, dar si al ingrijorarii privind fenomenul de incalzirea globala, folosirea produselor cu un impact cat mai mic posibil asupra mediului devine o problema de bun simt pentru fiecare dintre noi.

Izolatia cladirilor, pe baza de celuloza, a aparut in anii 1920 in SUA. Hartia reciclata era folosita cu ajutorul unei masini de suflat, pentru realizarea acestui tip de lucrare. In tara noastra hartia era des folosita inainte de anul 1989 la izolatia dintre perete si tocul ferestrelor, loc unde acum se foloseste spuma poliuretanica. In Romania, izolatia celulozica inca nu este populara, dar in tarile nordice este o metoda care se foloseste cu succes pe piete de zeci de ani. In Finlanda, acest sistem este folosit de 25-30 de ani, iar circa 80% din casele finlandezilor sunt izolate asa. Aceasta tehnologie a ajuns la noi abia in anul 2003 si se dezvolta destul de incet, partial din lipsa de informatie, dar si dintr-o oarecare reticenta la nou, cu toate ca celuloza este un foarte bun izolator termic.

Izolatia celulozica moderna foloseste ca materie prima hartia rezultata din reciclarea ziarelor, care este sortata, tocata marunt si bagata apoi intr-o moara de tocat, care descompune hartia pana la obtinerea fibrelor sale brute. Acesta materie este tratata apoi cu aditivi speciali pentru a capata proprietati ignifuge sau protectie fata de daunatori, cum ar fi insecte sau soareci. Fibrele de celuloza sunt impregnate cu sare de bor pentru a le proteja de foc, mucegai sau daunatori. Sarea de bor este naturala si nu dauneaza omului sau mediului inconjurator. Aceasta izolatie termica se poate folosi atat pentru pereti, podele, cat si pentru tavane si acoperisuri si asigura si o protectie fonica ridicata.

Avantajele folosirii termoizolatiei realizate din celuloza

– Izolatia cu celuloza se poate realizata pe orice fel de structura, iar de obicei este folosita la interior si la mansarde. Avantajul este ca fibrele de celuloza sunt suflate mecanic in locurile dorite printr-un furtun ce creeaza o patura ce se aseamana cu lana;

– Izolatia celulozica are avantajul ca se instaleaza repede. O suprafata de 120 de metri patrati se acopera in 3-4 ore cu un strat de 10 centimetri, asigurand un grad de umplere de 100% a suprafetelor;

– Costurile de incalzire sunt reduse cu 25% in perioada iernii prin acest gen de izolatie termica, in timp ce vara temperaturaTermoflux - confort termic ecologic din casa este mai scazuta cu 5 grade decat in mod obisnuit.

Firma Termoflux din Oradea este partenerul tau ideal in termoizolatiile ecologice. Apeland la serviciile acestei firme vei beneficia de avantajul de a folosi ultimele tehnologii verzi ce se aplica la noi in tara. Termoizolatia cu celuloza te va ajuta sa reduci considerabil costurile cu incalzirea pe timp de iarna, dar si cu racirea pe timp de vara.

Daca ai nevoie de termoizolatii din celuloza, ia legatura cu firma Termoflux. Pentru informatii suplimentare, apeleaza numerele 0744-579.558 si 0770-315.014 sau trimite un e-mail pe adresa termoflux@gmail.com.

In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit compania pe reteaua 2biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

In continuare, poti citi un articol interesant despre cazare pensiune in Oradea.