Chiar daca din punct de vedere botanic ardeiul este un fruct, in contextul bucatariei el este considerat o leguma. Semintele de ardei isi au originea in America de Nord, America Centrala si in Mexic, intrand in Europa prin Spania. Cum toata lumea stie ca Spania domina marile si oceanele, semintele de ardei s-au imprastiat repede in Africa si Asia. Numele de ardei in limba spaniola a fost dat de catre Cristofor Columb.
Semintele de ardei dau nastere la diferite specii si forme de ardei. Prin cultivarea semintelor se ajunge la ardei de diferite culori, iar ceea ce este si mai interesant este faptul ca exista ardei de culoare alba sau mov, acestia fiind obtinuti mai rar. Gustul ardeiului este deosebit, depinzand in mare masura de conditiile in care au fost cultivate si crescute semintele acestuia. Cand este mai dulce inseamna ca ardeiul a fost lasat sa se coaca natural la soare. Gustul amarui denota ca maturarea lui s-a produs in conditii de depozitare.
Ardeii grasi de culoare portocalie contin o mare cantitate de vitamina A si C, preferati la diete deoarece sunt zemosi, dulci si contin doar jumatate din caloriile unei portocale.
O varietate mare de seminte de ardei este pusa la dispozitia clientilor de catre firma Semplant Romhol Bucuresti. O societate comerciala romaneasca cu experienta in domeniul semintelor, Semplant Romhol comercializeaza seminte de ardei de foarte buna calitate, adresandu-se atat cultivatorilor profesionisti, cat si celor ce doresc sa produca pe scara mica ardei. Disponibilitatea celor de la Semplant Romhol, pe langa distributia semintelor de ardei, este diversificata concretizandu-se pe sfaturi oferite cultivarii si cresterii, care sunt utile atunci cand cunosti foarte bine calitatile produsului oferit clientului.