Napadita de probleme economice, sociale si politice, Romania are si un loc in care se poate refugia si poate afirma cu probe ca detine locurile fruntase in Europa si in lume: bogatiile naturale. Desi acestea nu sunt exploatate in mod profesionist, fapt pentru care industria si turismul sunt la pamant, ele exista si intr-o oarecare masura ne putem mandri cu ele. Munti, dealuri, campii, rauri, lacuri si in special Marea Neagra, ofera tuturor peisaje de exceptie. Datorita acestor aspecte, multi actori din domeniul hotelier si-au extins afacerile in aceste zone. In special de-a lungul litoralului romanesc, statiunile sunt adevarate atractii pentru turistii din Romania si de peste hotare.
Litoralul se numara printre regiunile cele mai spectaculoase ale tarii noastre, oferind peisaje uimitoare. Cu o lungime totala de 245 de kilometri, litoralul romanesc se intinde din nord, de la granita cu Ucraina, pana in sud, la granita cu Bulgaria, delimitand estul Dobrogei de apele Marii Negre. Pe mai mult de jumatate din intinderea sa (163 km), din extremitatea nordica pana aproape de Navodari, litoralul romanesc este dominat de Delta Dunarii si lacurile de coasta. Incepand din zona Capului Midia (Navodari) si pana la Vama Veche (granita cu Bulgaria), plajele cu nisip fin stapanesc litoralul romanesc. Aceasta portiune de litoral se intinde pe o distanta de 82 de kilometri si reprezinta zona cea mai frecventata de turisti.
Litoralul romanesc ofera optiuni de cazare multiple. Turistii au la dispozitie peste 250.000 de locuri de cazare in hotelurile, vilele si pensiunile agroturistice din cele 12 statiuni de pe litoral: Navodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, la care se adauga 2 Mai si Vama Veche, insa cu titlu neoficial. Cand vorbim de vara, de distractie si de voie buna la malul Marii Negre este imposibil sa nu ne gandim la Costinesti, statiunea care a devenit de-a lungul anilor punctul zero al distractiei tinerilor si nu numai.
Pentru a profita din plin de frumusetiile si atractiile turistice desavarsite ale Statiunii Costinesti, InfocazareCostinesti.ro va sta la dispozitie cu o gama diversificata de oferte de cazare la hoteluri si pensiuni.
De ce sa alegem Statiunea Costinesti ?
Comuna Costinesti este practic cea mai noua comuna din judetul Constanta fiind infiintata prin Legea nr. 72 din mai 1999. Populatia comunei este actualmente de 3100 de locuitori, Costinesti: 1300 si Schitu: 1800. Suprafata localitatii este de 1665 ha, vatra satului ocupa 468 ha; numarul total de case 1365 din care Schitu: 815 si Costinesti: 550.
Una dintre atractiile statiunii este reprezentata de epava situata in largul marii, vizibila de pe plaja din Costinesti. Toti turistii o privesc, o admira, unii au curaj si o exploreaza chiar daca anii si-au pus amprenta asupra ei, insă putini cunosc istoria epavei.
Viaţa de noapte este centrata in mare parte in jurul a 3 discoteci in aer liber (Ring, Tineretului şi Vox Maris). Deoarece statiunea este frecventată in mare parte de tineri, statiunea nu doarme niciodată.
Principalele atracţii sunt:
– discotecile în aer liber “Ring”, “Tineretului”,
– epava Evangelia
– Obeliscul
– microformele săpate in calcar
– taberele de studenţi şi yoga
Pentru a vizualiza lista completa cu vilele, casele, pensiunile si hotelurile din Statiunea Costinesti, vizitati site-ul infocazarecostinesti.ro
Datele de contact :
e-mail: office@infocazarecostinesti.ro