Ce trebuie sa stiti de lubrifianti auto si primul schimb la Daciile Logan

Dupa cum se stie, Dacia Logan este cea mai populara masina din Romania, aceasta fiidn destul de fiabila si la un pret bine raportat la calitate. Deoarece vrem sa fim de un real ajutor, echipa de la Edympex 2003, furnizor de piese auto, accesorii dar si lubrifianti auto, dorim sa va oferim cateva informatii despre cum trebuie procedat cel mai bine pentru a schimba uleiul de motor la un Logan.

Rolul unor lubrifianti auto

In principiu, un ulei motor are rolul de a lubrifia motorul, dar si sa il protejeze pe durata functionarii. Nerespectarea indicatiilor specialistilor in service auto dar si ale producatorului, poate duce la avarierea partiala sau chiar totala a motorului. Astfel, cel mai bine, in cazul in care nu stiti exact ce sa faceti, sa apelati un service autorizat cand vine vorba despre lubrifianti auto si schimbarea acestora.

Producatorul Dacia, precizeaza despre linia de lubrifianti auto pentru autoturismele lor si primul schimb dupa achizitionarea unui Logan faptul ca trebuie facut undeva la 7500Km. Insa pentru a preveni eventuale situatii neplacute este mai bine sa il schimbati atunci cand ati ajuns la 7000 de kilometrii parcursi.

Majoritatea unitatilor de service autorizate alaturi de schimbul de lubrifianti auto vor schimba si filtrul aferent. Acest lucru este necesar deoarece in interiorul filtrului se aduna foarte multe impuritati, iar utilizarea acestuia pentru o perioada prea indelungata, poate duce la circulatia proasta a uleiului in circuitul sau de lubrifiere.

Orice tip de lubrifianti auto se schimba la un punct autorizat de service

Cand vine momentul sa faceti primul schimb de lubrifianti auto asigurati-va ca unitatea de service este una autorizata si mai ales, serioasa. Exista multe situatii in care personalul de la service nu folosesc uleiul de motor adus de catre client (in cazul in care acesta este de calitate superioara) ci il pastreaza, clientului oferindu-i un alt produs mai slab calitativ. Pentru a evita acest lucru, orientati-va asadar, catre unitati autorizate, iar daca este permis, solicitati ca intreaga operatiune sa fie efectuata in prezenta dumneavoastra. In cazul in care suspectati o astfel de frauda, puteti apela la protectia consumatorului. Insa, va putem spune ca numarul unitatilor de service care recurg la astfel de comportament este intr-o continua scadere, asa ca in cel mai scurt timp nu veti mai avea de ce sa va temeti.

In cazul in care doriti sa lucrati singuri cu lubrifianti auto, inseamna ca deja cunoasteti faptul ca aveti nevoie de chei speciale pentru filtrul de ulei dar si pentru busonul de la baia de ulei. Astfel, in cel mai scurt timp, puteti finaliza intreaga operatiune, schimbul de ulei dar si de filtru pentru acesta fara mare efort.

Mai trebuie mentionat ca undeva pe la al 15000-lea kilometru parcurs, trebuie schimbat si filtrul de aer. Acesta poate fi schimbat fie la un service autorizat, sau chiar de catre dumneavoastra daca aveti cunostiintele necesare. Edympex 2003 va sta la dispozitie prin siteul www.igol.ro pentru a va oferi atat lubrifianti auto cat si alte consumabile, in functie modelul masinii. Pentru a va usura cautarea, siteul permite cautarea dupa model, an, motor, caroserie, etc… Astfel cu doar cateva click-uri veti avea produsele perfect compatibile cu autoturismul dumneavoastra.