Despre dezinfectanti industria alimentara si Surfactanti

dezinfectanti industria alimentara

dezinfectanti industria alimentara

Nimeni nu-si doreste sa cumpere produse alimentare preparate in conditii de igiena indoelnice, iar daca este sa discutam despre riscurile la care se expun atat producatorii dar si consumatorii, putem vorbi de un risc major. Pentru a oferi conditii de igiena cat mai bune, Facility Distrib va ofera o gama completa de dezinfectanti industria alimentara care vin sa inlature orice sursa de contaminare bacteorologica si nu numai. Folosirea acestora este obligatorie in orice facilitate ce activeaza in domeniul alimentar, iar nerespectarea normelor de igiena in industria alimentara poate duce la inchiderea facilitatii dar si aduce dupa sine o serie de penalizari si amenzi usturatoare.

De ce nu mai este recomandat Clorul

Din acest motiv, gama de dezinfectanti industria alimentara trebuie sa respecte anumite cerinte si norme pentru a putea oferi o eficienta maxima in eliminarea surselor de contaminare. Ca si surse de contaminare putem enumera atat micro-organismele cat si microbii si bacteriile. Acestea pot fi eliminate doar prin folosirea unor substante speciale de dezinfectare. In trecut, Clorul era cea mai fiabila si rentabila solutie, fiind folosit atat in spitale, cat si in restaurante si nu numai. Insa, pe langa eficienta sa, Clorul are un miros intepator care poate cauza iritatii la nivelul ochilor si o stare de discomfort.

Din aceste motive, in prezent Clorul este folosit in doar in zone bine aerisite unde nu exista riscul de a afecta pe cineva sau vreo vietate. O alta latura a folosirii Clorului, este cea care tine de ecologie. Clorul, odata aruncat pe sol poate duce la compromiterea vegetatiei de pe aria respectiva pentru o lunga perioada de timp. Asadar, in prezent se folosesc dezinfectanti industria alimentara care desi pot elimina bacteriile si microbii, au o actiune blanda fata de mediu. Datorita compozitiei lor, acesti dezinfectanti industria alimentara pot fi folositi cu incredere in spatiile de preparare a alimentelor. Prin folosirea de Fosfat si Surfactanti Cationici (spre exemplu) solutia de curatare ofera toate caracteristicile de curatare in profunzime dar si de eliminare cu succes a microorganismelor ce pot reprezenta un potential risc pentru alimentele si produsele finite.

Despre dezinfectanti industria alimentara cu Surfactanti Cationici

Despre Surfactantii Cationici putem spune ca acestia sunt cei care dau acea spuma caracteristica unor dezinfectanti industria alimentara. Insa, acestia in concentratii mai mari pot fi daunatori pentru mediu. Asadar, va recomandam sa va orientati spre produse care au un continut minim de astfel de substante sub pragul de 5%. De asemenea, acesti dezinfectanti industria alimentara sunt solutii foarte puternice, iar pentru obtinerea unei igiene corespunzatoare se folosesc dozaje foarte mici, cel mult 2% concentratie. De asemenea, timpul de actiune al dezinfectantului este invers proportional cu concentratia. Asadar, la o concentratie de 1% puteti lasa timp de 30 de minute.

Detaliile prezentate mai sus sunt caracteristici unui singur produs, insa noi va oferim o paleta larga de astfel de solutii pentru igiena in industria alimentara. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne vizitati pagina www.facilitydistrib.ro/solutii-igiena-industria-alimentara pentru a afla mai multe detalii dar si pentru a ne contacta. Va asteptam!

admin

admin