Incalzirea spatiilor mari, cum sunt cele de productie sau chiar comerciale, dar si cele din agricultura, este mai greu de realizat prin mijloacele clasice, mai ales daca este vorba despre un spatiu exterior. Insa sistemul de incalzire cu generatoare de caldura vine in intampinarea acestei cerinte, fiind solutia ideala pe vreme de iarna.
Generatoare de caldura, tipuri de clasificare
Aceste dispozitive destinate incalzirii spatiilor medii si mari, interioare sau exterioare, pot fi clasificate in functie de anumiti factori. Unul dintre acestia ar fi combustia cu care ele functioneaza, astfel putem enumera generatoare de caldura pe benzina, motorina, gaz metan si cele care functioneaza pe baza de curent electric.
Daca le-am clasifica dupa mobilitatea lor, pot fi impartite in generatoare portabile si fixe. Cele portabile au avantajul ca pot fi usor transportate in alte locuri daca este nevoie, iar transportarea lor este facila, dispozitivele fiind dotate cu manere sau cu roti.
Dispozitivele care functioneaza pe baza de combustibil pot fi generatoare de caldura cu ardere directa, pentru care este recomandat ca spatiul in care sunt instalate sa fie continuu ventilat, din cauza bioxidului de carbon care este emanat in urma arderii si care poate fi toxic pentru om si animale, si cele cu ardere indirecta. Cel din urma tip are un cos de evacuare a emisiilor emanate de ardere.
In ce fel de spatii sunt indicate aceste generatoare de caldura
Dupa cum spuneam la inceput, spatiile mari de productie, halele industriale sau de prestari servicii, spatiile comerciale, depozitele, dar si spatiile din agricultura, pentru incalzirea animalelor pe timp de iarna, sunt cele care se preteaza cel mai bine la acest sistem de incalzire. Avantajul folosirii de generatoare de caldura in astfel de spatii este ca temperatura in locul respectiv creste imediat, nu mai trebuie asteptat ca in cazul sistemelor clasice, iar randamentul este maxim, mai ales in cazul generatoarelor de caldura cu ardere directa.
Faptul ca sunt dotate cu dispozitive care controleaza flacara si pot fi conectate la un termostat ajuta ca spatiul sa nu se supraincalzeasca si la economie de combustibil.
Nu in ultimul rand, aceste sisteme pot fi folosite la incalzirea unui spatiu exterior, ceea ce prin mijloacele clasice nu ar fi fost posibil.
In domeniul constructiilor, pentru o priza buna a betonului, dar si in locurile unde se desfasoara o activitate de service auto sau pentru a dezgheta utilaje sau conducte, este indicata folosirea de generatoare de căldura cu raze infrarosii, cu conditia unei bune ventilari a spatiului respectiv.
Generatoarele de caldura electrice, potrivite pentru spatii mai mici
Pentru incaperile unde o ventilatie continua nu este posibila, de dimensiuni mai mici decat marile hale de productie, este potrivit tipul de generatoare de caldura de la www.motosape-motocoase.ro care functioneaza pe baza de curent electric. Caldura este generata de catre niste rezistente blindate. Aerul cald este transmis frontal, iar termostatul are rolul de a mentine o temperatura constanta si de a evita astfel supraincalzirea. Puterea termica este reglabila si se poate ajusta in functie de nevoile utilizatorului. Majoritatea modelelor sunt dotate si cu ventilator ceea ce maximizeaza randamentul termic pe care il pot oferi.