Importanta tratarii fracturilor cu ajutorul unor produse ortopedie de catre un medic specializat

tubula_cotton-630x552Ortopedia este ramura stiintelor medicale ce se ocupa de remedierea afectiunilor si a leziunilor de la nivelul sistemului osos, si nu numai. Hufmed vine sa ofere o gama completa de produse ortopedie astfel incat tratarea fracturilor sa fie mult mai usoara si rapida. In primul rand, trebuie sa intelegem importanta tratarii fracturilor in cel mai scurt timp. Spunem acest lucru, deoarece in multe situatii, pacientii prefera sa isi trateze fracturile la ei in casa, fara a avea o paleta de produse ortopedie minim-necesara pentru a permite vindecarea corecta a osului.

Deoarece aceste situatii sunt cel mai des intalnite la persoanele trecute de venerabila varsta de jumatate de secol si un pic, trebuie sa tragem un semnal de alarma asupra acestui lucru, explicand atat cauzele cat si efectele tratarii necorespunzatoare a fracturilor cu ajutorul unor produse ortopedie profesionale.

Primul ajutor fara produse ortopedie profesionale

Accidentele casnice pot aparea oricand, mai ales la persoanele mai in varsta care sunt singure sau care traiesc alaturi de sotii sau soti. Fie ca e vorba de un accident petrecut in timpul spalarii geamurilor sau cauzat de gheata de pe trotuar, exista foarte multe situatii in care leacurile babesti si tratamentele auzite de la coana Mitica de 2 sunt folosite in detrimentul tratamentelor cu produse ortopedie profesionale.

Structura osoasa la persoanele varstnice nu are capacitate de regenerare atat de buna, iar in cazul femeilor, din cauza osteoporozei, lucrurile sunt chiar si mai grave. Insa, iata de ce ar terbui sa tina cont un sot sau o sotie (si nu numai) atunci cand cineva din familie, sau chiar si strain, are parte de o fractura.

Stim ca nu in orice casa se gasesc produse ortopedie, insa chiar si cele mai simple obiecte din casa pot fi folosite in aceste situatii pentru a acorda primul ajutor. Inainte de orice, trebuie cunoscut ca socul psihic este de cele mai multe ori chiar mai puternic decat impactul propriu-zis! Astfel, acordati atentie acestui aspect.

Puteti incropi din ceea ce gasiti prin casa un bandaj de imobilizare similar cu fasele gipsate ce pot fi gasite la categoria de produse ortopedie a siteului nostru, www.hufmed.ro .Doua rigle de minim 30cm, sau betele de sustinere a plantelor (varstnicii iubesc plantele si florile). In cazul in care chiar nu gasiti obiecte subtiri si lungi dar si rezistente la indoire, folositi doua linguri de lemn sau orice altceva similar cu manerul lung. Pozitionati cele doua obiecte astfel incat cea mai apropiata articulatie de zona fracturii sa fie complet imobilizata, strangeti bine(dar totusi nici foarte tare) cele doua atele improvizate cu fasa sau orice alt material textil. Nu aplicati benzi adezive direct pe piele! Puteti folosi un batic pe care sa-l infasurati, peste care puteti folosi banda de scoci pentru a fixa.

Tratarea cu produse ortopedie nu este optionala! Mergeti la medic!

Indiferent de gravitatea cazaturii mergeti cel putin la medicul de familie! Este imperativ necesara conultarea unui medic. Medicul ortoped are toata gama de produse ortopedie necesara pentru a bandaja corect fractura! De cele mai multe ori, cazaturile pot duce si la aparitia accidentelor cerebrale daca vorbim de un impact mai puternic! Un ultim sfat(chiar daca ne repetam) mergeti la medic! Nu tratati fracturile acasa!