International know-how center – cursuri de tractorist agricol

652c65347744441e2d855214430ee887

Daca vrei sa te califici in domeniul agricol si sa iti gasesti mai usor de munca in aceasta activitate, urmeaza un cursuri de tractorist agricol, oferite de compania International Know-how-center. Compania vine in intampinarea celor interesati pregatire profesionala in baza autorizatiei, eliberata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. International know-center organizeaza astfel de cursuri periodic, destinate persoanelor din toata tara.

Alegand sa urmezi cursuri de tractorist agricol, vei fi informat despre tot ce trebuie sa stii asupra lucrarilor de pregatire a pamantului, insamntarea culturilor si intretinerea acestora, dar si despre recoltarea plantelor furajere cu ajutorul utilajelor. Durata unui astfel de curs este de 3 luni, iar dupa aceasta perioada va fi organizata o testare finala la care vor participa toti cursantii pentru obtinerea certificatului corespunzator.

Cursuri de tractorist agricol recunoscute atat in tara cat si in strainatate, doar prin intermediul centrului International know-center !

Aceste cursuri de tractorist agricol sunt recunoscute chiar si pe plan international.  Ce inseamna sa fii tractorist agricol? Un tractorist agricol este acea persoana care conduce binenteles un tractor, iar  rolul tractoristului este de a efectua diverse lucrari agricole.

Ce trebuie un tractorist agricol sa faca?

 • sa efectueze munci agricole precum: sa are pamantul, sa semene, sa stranga recolta.
 • sa transporte roadele agricole ( cereale, cartofi, sfecla de zahar, dar si materii prime catre depozite)
 • sa aibe grija de tractor in conditii specfice de munca

Trebuie sa stii ca munca unui tractorist agricol se desfasoara in aer liber, indiferent de vreme.  Nu este o munca tocmai usora, insa aceasta activitate nu se desfasoara pe toata perioada anului, ci numai in anotimpurile specifice, respectiv primavara, vara si toamna.

Pentru a efectua aceasta activitate trebuie sa ai aptitudini tehnice innascute, si nu in ultimul rand, sa urmezi cursuri de tractorist agricol pentru a te califica in acest domeniu.

Pentru a-ti gasi mai loc de munca stabil, este foarte important sa fii calificat, iar in acest fel vei avea sanse mai mari pentru indeplinirea acestui lucru.

Cursuri de calificare pentru activitatea de tractorist agricol, doar prin intermediul centrului International know-center!

In urma frecventarii cursuri de tractorist agricol, vei obtine competentele profesionale necesare pentru aceasta meserie, si anume:

 • aplicarea prevederilor legale referitoare la ssm si domeniulsituatiilor de urgenta
 • aplicarea normelor de protectie a mediului
 • aplicarea procedurilor de calitate
 • comunicare in limba materna
 • executarea lucrarilor de peregatire a solului
 • insamantarea culturilor agricole
 • intretinerea culturilor, fertilizarea culturilor
 • executarea erbicidarii si a altor lucrari de protectie a culturilor impotriva bolilor
 • recoltarea plantelor furajere
 • intretinerea tractoarelor de lucru

Pentru a te inscrie la cursuri de tractorist agricol, vei avea nevoie de urmatoarele acte: copie dupa actul de identitate, studii- minin 8 clase, copie dupa certificatul de studii, copie certificat de nastere, adeverinta medicala cu mentiunea “ apt pentru curs” si copie dupa actul de casatorie, daca este cazul.

 

Pe langa cursuri de tractorist agricol, International know-center mai organizeaza si cursuri de ingrijire batrani, cursuri mecanic auto, bucator, ospatar, tamplar universal, tapiter, lucrator instalator in constructii, operator confectioner industrial, electrician exploatare medie si joasa tensiune, etc.

Pentru mai multe informatii referitoare la cursuri, acceseaza pagina web www.cursuricalificarepro.ro

admin

admin