Invelitori de calitate pentru acoperisuri durabile

invelitoare acoperis

invelitoare acoperis

Constructia unei locuinte in ziua de astazi nu mai are practic nicio  parte simpla. De la fundatie si pana la acoperis, trebuie sa luati in calcul o mie de posibile situatii, sa analizati nenumarate produse si sa puneti in balanta avantaje si dezavantaje  perntru fiecare alegere facuta.

Totusi  daca  doriti sa nu riscati nimic si sa aveti suficient timp sa cantariti foarte bine lucrurile, la baza reusitei in aceasta privinta se afla un proiect  complex, complet si  in care s-au tratat absoult toate scenariile posibile.  Cea mai sigura cale  este sa va consultati temeinic cu un profesionist. Asta insa, nu inseamna ca dumneavoastra nu trebuie sa fiti informat. In aceste conditii, o sa vorbim astazi despre unul dintre cele mai importante aspecte in ceea ce priveste constructia unei locuinte si anume invelitoarea pentru acoperis.

Invelitori acoperis – variante disponibile

Atunci cand vine momentul sa alegeti invelitoarea pentru acoperis, important este sa nu va lasati ghidat doar de criteriile estetice.  Calitatea si functionalitatea materialelor folosite poate fi decisiva pentru trainicia locuintei dumneavoastra  dar si pentru buna-starea ei. Daca nu   luati o decizie inteleapta este ca si cum nu ati avea acoperis deloc.

Acestea fiind spuse,  gama de produse care va sta la dispozitie este extrem de diversificata. Puteti alege materiale bio, la mare cautare acum, cum este de exemplu, stuful. Puteti la fel de bine sa mergeti pe varianta clasica a placilor de ceramica sau puteti sa va indreptati atentia spre materialele inovatoare aparute de  putin timp pe piata. Vorbim aici de:  tabla faltuita sau dublu faltuita, de  tigle metalice cu acoperire de piatra naturala, invelitori acoperis din beton sau de ce nu de membrane bituminoase.

Oricare ar fi  decizia dumneavoastra, trebuie sa tineti cont de anumite criterii. Factorul de panta, amplasarea, capacitatea de  sustinere a structurii cladirii,  cantitatea de precipitatii si tipul lor si chiar si partea estetica. Stiu ca am spus mai sus ca nu ar trebui sa va ghidati  dupa aceste considerente insa nici nu puteti  pune tabla verde pe o casa rosie si sa aveti pretentia sa  va consoleze gandul ca macar tabla e de calitate. In orice caz, cu riscul de a ma repeta, subliniez faptul ca aveti nevoie de  sfatul unui profesionist, iar proiectantul dumneavoastra este persoana cea  mai indicata sa va ajute in acest aspect.

Invelitori acoperis – avantaje principale

In functie de fiecare model in parte de invelitori acoperis, obtineti de pe urma acestora anumite beneficii, pe langa cele de ansamblu. Vreau sa spun ca fiecare dintre materialele  enumerate mai sus au anumite caracteristici care va pot sau nu va pot fi de folos.

Tigla ceramica de exemplu este recomandata de durabilitate, rezistenta, montaj usor si  aspectul  placut. La fel si tigla metalica; la care mai adaugam si  intretinerea comoda. Cand vorbim despre tigle metalice cu acoperire de piatra naturala, vorbim despre niste invelitori acoperis de calitate cu proprietati uimitoare, ca de exemplu reducerea poluarii fonice, iar rezistenta mecanica mare si etanseitatea  sunt doua dintre cele mai importante caracteristici ale  invelitorilor din beton.

admin

admin