Pompe de apa utile la irigatii, dar si in caz de inundatii

pompe-de-apa

Atunci cand avem o fantana sau un rezervor si vrem sa avem acces usor la apa din interior, trebuie sa folosim niste dispozitive numite pompe de apa. Ele servesc la alimentarea cu apa potabila, in agricultura, pentru irigatiile suprafetelor de teren care au fost cultivate sau la marirea presiunii apei la instalatiile industriale.

Pompele de apa folosite la irigatii pot fi de dimensiuni reduse, cand este vorba de o gradina de legume de mici dimensiuni sau de un teren cu suprafata mica pe care au fost plantate diferite culturi. Pentru terenuri cultivate de dimensiuni mari, exista posibilitatea de a achizitiona pompe cu un debit mai mare, ceva mai complexe, dar si cu un consum de carburant mai mare.

Pompe de apa, o varietate de modele pentru toate scopurile

Daca vrem sa scoatem apa dintr-o fantana sau un rezervor, putem folosi pompe de apa submersibile. Modelele moderne, caci tehnologia nu a stat in loc nici in acest domeniu, sunt dotate cu tablouri de comanda si control si cu diferiti senzori care pot anunta lipsa apei sau a presiunii. De asemenea, mai sunt dotate si cu plutitoare care contin contacte electrice.

Pentru o folosire mai intensa la irigatii si valorificarea apelor pluviale, mai ales atunci cand in apropiere se afla o sursa de apa, cum ar fi un rau sau un parau, este preferabil tipul de pompe de apa autoamorsante.

Pentru evacuarea apelor murdare se folosesc tot pompe de apa

O alta utilitate este cea a evacuarii apei dintr-un spatiu, rezervor sau canal. Aceste pompe de apa sunt folosite pentru drenarea apelor uzate. Sunt extrem de utile, mai ales in cazul unor calamitati naturale cum sunt inundatiile, cand apele pluviale patrund peste tot, in casele oamenilor, in beciuri sau pivnite, in canalele care nu mai fac fata evacuarii apei.

Pentru circulatia apei in piscine sau in iazuri, ca si pentru filtrare sunt folosite pompe de apa de suprafata.

Cum functioneaza aceste pompe de apa

Pentru functionarea lor, aceste pompe de apa au nevoie de un combustibil, care este in cazul de fata benzina sau motorina. Sunt un fel de dispozitive care contin o pompa de absorbtie, un motor si sorbul. Pompa este prevazuta cu doua gauri, o intrare si o iesire, si se cupleaza la un ambreiaj. Sorbul se deschide la invartirea turbinei, apa intra in pompa, care o indrepta spre coloane, la capatul carora va tasni prin aspersoare.

O pompa de apa este din ce in ce mai necesara, indiferent daca detii un teren mai mare care a fost cultivat si care trebuie irigat in perioadele secetoase sau doar o mica gradina de legume si zarzavat in jurul casei. Este foarte utila si la aprovizionarea cu apa din fantani sau puturi, fiind un mijloc rapid si eficient de a realiza acest lucru.

Si in perioadele de seceta, dar si in perioadele de inundatii, pompele de apa cu www.agromoto.ro sunt utile. Beciurile si pivnitele sau reteaua de canale subterane care au fost inundate, pot fi curatate de apele murdare si repuse in functiile pentru care au fost construite, tot cu ajutorul acestor pompe de apa.

admin

admin