Acoperis casa – Acopero.ro

acoperis casa

acoperis casa

In momentul in care utilizam rulourile de vegetație ca sa le punem ca strat de suprarfață, obținem cu siguranta in mod instantaneu niste rezultate bune alaturi de avantaje multiple cum sunt :

  • nu trebuie sa parcursgem pașii de cultivare , pasii de întreținere care sunt unii destul de complecsi, ce se aplica in general în cazul însămânțărilor ce sunt facute cu amestecuri diverse de semințe;
  • timpul specific de așteptare pana la momentul in care vegetația va ajunge la maturitate, si la însămânțare, pot dura câțiva ani, dar prin utilizarea acestor rulouri de vegetație, o sa se faca imediat maturizarea ele fiind aplicate deasupra substratul de vegetație cand este amenajat un acoperiș casa – de tip verde;
  • vegetația ce e utilizata, cat si biodiversitatea plantelor pot fi vazute și alese direct, după cum sunt preferințele fiecaruia, ele având gradul mare de siguranță in privinta reușitei, ea fiind rezistența incluisv in cazul precipitațiilor abundente, putand sa existe rulouri ce au plante ce vor asigura minim 95% acoperire a suprafeței.

Sistemele specifice de ancorare si de irigare a copacilor de pe acoperis

Ca sa putem sa plantam copaci ale diferitelor specii pe acoperisul casei, s-au dezvoltat anumite sisteme specifice necesare pentru ancorarea acestora si ca sa poata corespunde cerințelor specifice de ancorare ale baloții mari ai rădăcinilor pe care ii au copacii. Copaci înalţi, in cazul in care sunt plantaţi in mod corect pe aceste acoperisuri de case de tip verde, in final o sa ofere cu certitidine o imagine deosebita, ca un peisaj.

In cadrul pietii de specialitate al acestor sisteme de acorare este incluisv un sistem, care poate fi des utilizat privind ancorarea facuta folosind celule de tip D-Man. Acesta reprezinta un sistem ceva mai ușor de utilizat , asta datorita faptului ca acele celule care rețin apa vor fi conectate între ele, acestea se umplu, apoi pot sa fie ancorate de balotul cu rădăcini. Kitul specific de instalație este unul ce include în cadrul pachetului achizitionat de proprietar.

Celulele de tip D-man pot sa fie utilizate incluiv individual sau cu ajutorul a mai multe celule care sunt conectate între acestea si care pot sa fie montate si deasemei demontate foarte ușor. Celulele acestea sunt confectionate din punctul de vedere al materialului, dintr-un plastic reciclabil, el avand formă unică si deasemeni reținand apă multa.

Celulele se conecteaza cu sârmă iar in acest scop se foloseste un sistem unic ce e de tip ”letterbox” al avand legat balotul de rădăcini. Celulele acestea trebuie sa fie instalate la minim 30 cm mai jos fata de baza pe care o are balotul la rădăcinile lui, avand compactare de sol mai mult decat in cazul celulelor, respectiv cu 60%.

Se utilizeaza si sisteme unde celulele pot acoperii intreaga suprafața incepand inca de la baza pe care o are balotul de rădăcini, unde acestea sunt ancorate.

Altă variantă care e utilizata e in cazul in care se utilizeaza cate 3 sau 6 celule, asta tinand cont in primul rand de înălțimea cat și de diametrul trunchiului copacului.

In privinta sistemul de irigare ce e deumit – Piddler, se poate spune ca acesta direcționează eficient apa si aerul spre rădăcina copacului, el minimizând astfel pierderile de apă. Udarea se face cu ajutorul furtunului, prin intermediul capacului, sau mai usor, cu adaptorul. Un astfel de sistem poate sa fie asamblat in mod rapid și este considerat bun in cazul oricarei mărime de baloți de rădăcini.

admin

admin