Acoperis verde intensiv pentru linistea de care ai nevoie

acoperis verde intensiv

acoperis verde intensiv

Casa este locul unde ne simtim cel mai bine si in acest sens trebuie sa o amenajam dupa cum ne place. Daca la interior stim exact cum dorim sa arate, la exterior lucrurile se pot complica pentru ca in voga sunt noi idei de amenajare a acoperisului. Una dintre aceste idei este cea a unui acoperis verde intensiv ce presupune plantarea unei mici terase sau mai bine spus a unei gradini chiar pe acoperisul casei tale. Aceasta idee nu se rezuma doar la casa, ci poate fi extinsa si pe blocuri, efectul fiind acelasi si anume de a beneficia de spatiu verde la doi pasi distanta.

Ce este un acoperis verde intensiv?

In fapt un acoperis verde intensiv reprezinta o mica gradina ce este suspendata pe cladirea in care locuiti, este o mica terasa in care puteti petrece timul liber sau puteti vedea rasaritul soarelui. Veti avea la indemana o serie de oportunitai si modele de amenajare mai ales daca apelati la ideile specialistilor de pe www.odu.ro. Un acoperis verde intensiv este un mic parculet format din fel si fel de plante si chiar arbusti de dimensiuni mici, medii sau chair mari, dar care necesita o ingrijire aparte fata de un acoperis verde extensiv ce are mai mult rol decorativ si protector pentru casa. In functie de preferinte puteti amenaja acest acoperis verde intensiv asa cum doriti, cu bancute, cu flori din marile gradini japoneze sau cele rustice, cu locuri de fumat sau chiar de luat masa. Nimic nu se poate compara cu o cafea savurata la inaltime in gradina frumos amenajata din cadrul unui acoperis verde intensiv.

Cum se intretine acoperisul verde intensiv?

Fata de alte tipuri de acoperis, acesta va trebui ingrijit mult mai mult, aproape la fel ca si o gradina. Acest aspect va fi in concordanta cu plantele alese si sadite pe un acoperis verde intensiv, dar trebuie sa stiti de la bun inceput ca implica o atentie mai mare pentru a fi pastrat la cele mai bune standarde, ca atunci cand a fost plantat. In primul rand etse nevoie de intretinere dupa plantare pentru ca plantele sa se consolideze si sa poate rezista in timp, indiferent de anotimp. Aceasta intretinere poate dura si pana la doi ani. De cealata parte, intretinerea periodica a unui acoperis verde intensiv se realizeaza mai des si presupune ingrijirea pamantului, chiar irigarea sa si mai apoi cosmetizarea plantelor.

Avantejele unui acoperis verde intensiv

Ca si avantaje va veti bucura de o gradina in miniatura, dar in adevaratul sens al cuvantului, de un aer proaspat chiar in mijlocul orasului si de posibilitati nelimitate de relaxare in orice anotimp. Pe de alta parte, o sa beneficiati de o pierdere mai putina acaldurii prin acoperis, dar si de un microclimat oportun.

Daca veti alege sa construiti un acoperis verde intensiv trebuie sa cereti punctul de vedere unor specialisti pentru ca aceasta constructie are nevoie si de acte legale. Cu toate acestea se merita orice sacrificiu pentru a avea o mica gradina aproape si a ne bucura de liniste si aer proaspat.

admin

admin