Micul dejun reprezinta cea mai importanta masa a unei zile. La micul dejun trebuie sa ne incarcam bateriile pentru ziua respectiva, sa ne asiguram continutul caloric pentru intreaga zi. De aceea este indicat sa consumam cat mai multe produse sanatoase si naturale, bogate in vitamine si multiminerale care sa ne asigure energia necesara pentru o zi de munca.
In acest sens firma constanteana de panificatie Dobrogea Grup ne intinde o mana de ajutor si ne ajuta sa avem parte de un mic dejun sanatos si plin de energie prin sortimentul de paine Bongrana Toast Special.
Gama de paine Bongrana Toast Special pe care producatorul Dobrogea Grup ne-o propune cuprinde urmatoarele sortimente de paine:
- Bongrana toast alb cu unt;
- Bongrana toast cu stafide si nuci;
- Bongrana toast cu masline si busuioc;
Bongrana toast cu gust masline si busuioc
Este o paine cu un gust bogat, datorita ingredientelor pe care le contine si anume: masline verzi, ulei de masline si busuioc. Se stie ca uleiul de masline este un excelent antioxidant, avand efecte extrem de benefice asupra nivelului de colesterol. Uleiul extravirgin de masline duce la scaderea nivelul colesterolului cu lipoproteine cu densitate scazuta (low density lipoproteins sau LDL). De asemenea, uleiul de masline contine si grasimi monosaturate, care au un rol important in protejarea femeilor impotriva cancerului mamar si impotriva afectiunilor cardio-vasculare. Maslinele verzi sunt o sursa importanta de vitamina E, de acizi grasi de tip Omega 3 si Omega 6, precum si de calciu. Se stie ca acest mineral are un rol fundamental in sanatatea oaselor, iar o dieta bogata in masline duce la preventia aparitiei unor afectiuni osoase provocate de lipsa acestuia. Busuiocul este un tonic al sistemului nervos, stimuland circulatia si oxigenarea cerebrala si reducand oboseala aparuta in urma eforturilor intelectuale prelungite. Toate aceste trei ingrediente impreuna cu beneficiile lor se pot gasi in acest sortiment de paine oferit de catre Dobrogea Grup.
Bongrana toast cu stafide si nuci
Reprezinta o alegere excelenta pentru micul dejun, datorita ingredientelor extrem de savuroase pe care le contine si anume: stafide, nuci si scortisoara. Nucile constituie o vasta sursa de energie, continand o serie de nutrienti, substante minerale si antioxidante, precum si vitamine esentiale pentru o cat mai buna functionare a organismului. Ele contin acizi grasi monosaturati si acizi grasi esentiali de tip omega 3, ideali pentru reglarea nivelului de colesterol, de asemenea sunt si o importanta sursa de vitamina E, vitamina B si minerale precum magneziu, zinc, cupru si seleniu. Stafidele au rol in stimularea sistemului imunitar, ajuta la prevenirea constipatiei si la intarirea oaselor, avand un continut bogat de calciu. Toate acestea, alaturi de gustul si savoarea excelenta pe care scortisoara o da, fac din acest sortiment de paine o adevarata binecuvantare pentru organismul uman.
Bongrana toast alb cu unt
Acest sortiment de paine este ideal pentru sandwich-uri, datorita adaosului de unt care ii da un gust si o savoare aparte. Untul, datorita continutului sau de acizi grasi saturati, creste concentratia sanguina a colesterolului bun, impiedica formarea ateroamelor, adica a depunerii de grasimi pe artere. De asemenea, untul poate fi consumat si de copii, datorita efectelor benefice pe care le are asupra memoriei si a capacitatii de invatare. Produsul are o valabilitate de 20 de zile.
Tu ce paine alegi pentru micul dejun?