Alege protectia oferita de pergole retractabile

pergole retractabile

pergole retractabile

Terasele rezidentiale dotate cu pergole retractabile au devenit o amenajare des intalnita datorita multiplelor avantaje de ordin estetic si practic. Incet dar sigur, utilitatea unei pergole retractabile i-a convins pe beneficiarii de terase. Nici nu mai era nevoie de vreo argumentatie daca ne gandim ca placerea de a sta in aer liber era anulata in orele amiezii de razele prea puternice ale soarelui.

Am putea spune ca actualele modele de pergole retractabile pe care le admiram astazi, sunt o ruda prin alianta a vechilor umbrare de vita de vie pe care bunii nostri o plantau special pentru a le umbri o portiune de curte. Era nevoie de ani pentru ca via sa creasca pentru a le asigura o binefacatoare umbra pe timpul verii. Desigur, acest tip de amenajari nu isi vadesc beneficiul decat pe timpul a 2-3 luni pe an.

Importanta unor pergole retractabile pentru o terasa

In prezent, aproape orice terasa rezidentiala expusa soarelui mai bine de jumatate din zi, are nevoie sa fie dotata cu unul dintre modelele de pergole retractabile din motive lesne de inteles. Umbra oferita de aceasta, dar si protectia pe timpul unor ploi prelungesc cu mult perioada cat ne putem bucura de beneficiile unei terase in aer liber. Mai putem adauga si alte argumente. Chiar daca afirmam cu tarie ca ne place soarele, sa nu uitam avertismentele tot mai frecvente ale doctorilor cu privire la afectarile pe care le pot produce razele ultraviolete asupra organismului uman, respectiv a pielii. In plus, daca terasa noastra este dotata cu plante si mobilier si acestea pot fi degradate de actiunea continua a razelor solare. Ar mai fi de adaugat ca protectia asigurata casei cu ajutorul unei pergole retractabile poate contribui semnificativ la imbunatatirea conditiilor de climatizare din casa, prin scaderea temperaurii chiar si cu cateva grade.

Din punct de vedere tehnic, orice model de pergole retractabile se monteaza in cateva ore si pot fi folosite in orice conditii de vreme. Anumite modele de pergole retractabile pot fi controlate prin telecomanda si sunt prevazute cu sistem de iluminat montat in structura pergolei. Prin aceste facilitati, confortul asigurat de sistemele de pergole retractabile este pe deplin asigurat.

Pergole retractabile cu protectia razelor ultraviolete

Pentru a intelege corect raportul calitate-pret, trebuie sa precizam ca membrana din care sunt confectionate modelele de pergole retractabile este tratata pentru a fi rezistenta la razele ultraviolete, nu genereaza efect de sera, are un grad mare de rezistenta la rupere, este tratata din punct de vedere ignifug si bineinteles este impermeabila. Producatorul Pergola Lux asigura 5 ani de garantie.

Membrana pentru pergole retractabile este fabricata in 4 game de textura, fiecare in cate 2 culori standard. Criteriul care le diferentiaza este gradul de luminozitate pe care il asigura materialul din care este fabricata membrana, respectiv puterea de filtrare a razelor ultra violete. Se recomanda alegerea membranei pentru a corespunde conditiilor geografice ale zonei. Cele 4 game poarta numele de Basic, Matt, Exclusive si Transparent. Materialul permite inscriptionarea cu diferite logo-uri. Intretinerea se face foarte usor prin spalare cu un furtun si apa, fara detergenti care pot afecta tratamentul anti UV al membranei. Spalarea are in vedere doar indepartarea prafului si a frunzelor.

admin

admin