Aparatele cu ultrasunete pentru alungat cainii!

aparat indepartat caini

Fobia de caaparat indepartat cainiini este o afectiune psihologica des intalnita in zilele noastre si, deobicei, apare ca urmare a unor evenimente traumatizante din trecut ce au legatura stransa cu specia canina. Prin vizitarea unui psiholog puteti scapa de aceasta fobie de caini, dar nu veti scapa de cainii agresivi ce reprezinta un adevarat pericol la adresa omului.

Probabil vi s-a intamplat macar o data sa va aflati intr-o noapte afara si sa auziti latratul agresiv al unui caine, atat de insistent fiind latratul ca patrupedul latrator isi mai cheama cativa prieteni din haita sa ii tina companie. Este destul de inspaimantator scenariul, dar mie unul mi s-a intamplat. De obicei se spune ca trebuie sa adopti o atitudine gingasa pentru a ii potoli pe “micutii catei” ce latra deosebit de periculos, dar de multe ori acestia nu vor reactiona nici la aceasta atitudine. Decat sa parcurgi drumul de la scara la masina acompaniat de latraturi si de caini care se tin dupa tine, mai bine poti sa iti achizitionezi un aparat cu ultrasunete pentru indepartarea lor.

Fara sa ma intelegeti gresit, nu am nimic cu specia canina, chiar imi plac cainii, dar sunt cazuri si cazuri de caini. Acesti caini vagabonzi sunt recunoscuti pentru agresivitatea lor si in cazul in care institutiile locale nu fac nimic pentru a ii plasa in anumite centre speciale, este necesar sa ne luam noi cateva masuri de siguranta.

O astfel de masura de siguranta este reprezentata de acest aparat destinat alungarii cainilor. El functioneaza pe baza de sunete de frecventa inalta, imperceptibile de urechea umana, dar foarte deranjante pentru urechea cainelui.

Ca si mod de utilizare, aparatul cu ultrasunete se indreapta in directia cainelui si se actioneaza prin apasarea unui buton. Avand o raza de aproximativ 10 metri, acest aparat va alunga cainele sau haita de caini prin emiterea acestor sunete deranjante. Optional, aparatul poate fi prevazut si cu avertizare luminoasa LED ce va crea un joc de lumini deranjant.

Tinandu-se cont de capacitatea auditiva si senzoriala a cainilor, aceste aparate sunt setate sa emita sunete de inalta frecventa cuprinse intre 20 si 25 de kHz. Aceste unde sonore nu strabat materialele dure precum peretii, tavane, mobilier etc.

Dimensiunile unui astfel de dispozitiv de alungat cainii sunt destul de mici (10 cm lungime si 2 cm diametrul), incapand cu usurinta in buzunarul gecii sau al pantalonilor. Alimentarea unui astfel de dispozitiv se face pe baza de baterii, iar nivelul sonor maxim poate ajunge la 130 dB.aparat indepartat caini

Pe langa aceasta utilitate de a alunga cainii, aparatul cu ultrasunete poate fi folosit si in cazul in care se doreste dresarea unui caine. Regland frecventa undelor sonore sub pragul deranjant de 20-25 kHz, cainii pot fi dresati sa asocieze comanda data de dresor cu ideea sunetului.

Multi dresori apeleaza la astfel de aparate cu ultrasunete datorifa eficientei ridicate pe care o are aceasta metoda de dresaj.

Puteti citi multe alte articole interesante accesand link-ul urmator www.scriuceva.ro .