Benzi transportoare cauciuc cu cross-rigide

56a4275b1928954b50a8ec5f379dbfacPrezente in orice facilitate de productie, acestea asigura transportarea elementelor necesare procesului de fabricatie, fie ca vorbim despre industria alimentara, producatoare de bunuri de consum sau alte tipuri. Numai la Ikosar veti gasi o gama variata de benzi transportoare cauciuc de diferite tipuri si lungimi. Putem spune ca fiecare aplicatie in parte necesita un anumit tip de banda transportoare in functie de necesitati si mai ales in functie de instalatia si destinatia acesteia de transport. Asadar, noi va oferim mai multe tipuri benzi transportoare cauciuc insa in cadrul acestui articol ne vom referi la cele prevazute cu sistem cross-rigide. Acest sistem este extrem de util mai ales pentru sistemele de transport materiale prime sau de piese cu o greutate mai mare.

Benzi transportoare cauciuc cu sistem Cross-Rigide

Sistemul cross-rigide prezent la unele benzi transportoare cauciuc este conceput sa elimie efectul de albiere a benzilor. Efect de curbura pe lungime ce apare la transportarea unei cantitati mai mari de produse sau materie prima la benzile de transport standard. Efectul de albiere sau de curbare la benzile transportoare poate duce la pierderea randamentului oferit de catre sistemul de transport, lucru ce se traduce printr-o viteza incetinita a echipamentului dar si la defectarea motoruluiĀ  si a sistemului de tractiune.

Prin montarea unor filamente din otel similare cu cele prezente la cauciucurile auto, insa unpic mai groase, aceste benzi transportoare cauciuc au un grad de rigiditate mult mai bun, insa fara a afecta gradul de elasticitate necesar pentru a putea fi actionata de catre sistemul de angrenare. De asemenea, aceste benzi transportoare cauciuc sunt concepute pentru instalatiile de transport pe distante scurte sau medii, instalatiile de punere in miscare necesare pentru acest gen de banda sunt incadrate in tipologia standard, nefiind necesare echipamente speciale sau un sistem aparte de angrenare.

Benzi transportoare cauciuc la comanda

Aceste benzi transportoare cauciuc pot fi montate pe instalatiile de transport cu tamburi de angrenare montati la ambele capete, urmand ca pe distanta cursei, acestea sa fie sprijinite de role de sustinere, iar acolo unde este cazul, la structurile transportoare biplane sau poliplane, in zona articulatiei planului sunt necesare 3 role de sprijin atat pe partea superioara cat si partea inferioara pentru a putea obtine o linie de curbura comforma specificatiilor fiecarei benzi transportoare cauciuc.

Pentru ca am mentionat de specificatii, fiecare produs este produs in unitatea noastra de productie respectand chiar si cele mai inalte standarde ale calitatii, asa ca in momentul in care apelati la noi pentru proiectarea si producerea unei benzi transportoare cauciuc veti avea garantia calitatii. Spre deosebire de alte firme ce ofera produse similare, in cazul nostru, toate produsele sunt create de la 0, astfel, putem crea produsul perfect pentru aplicatia dumneavoastra in functie de necesitati si mai ales in functie de echipamentele pe care le detineti, asta, in cazul in care aveti echipamente de transport cu structuri atipice. Va asteptam pe siteul nostru, www.ikosar.ro pentru a face cunostiinta cu noi, dar si pentru a solicita o oferta personalizata comform necesitatilor dumneavoastra.