Cafeaua fara cofeina!

Cafeaua fara cofeina2

Cafeaua fara cofeina2Cafeaua este cunoscuta de mai bine de 1000 de ani si a devenit cea mai populara bautura a planetei. Ea este consumata in toate zonele lumii de catre miliarde de oameni, se estimeaza ca se beau cam 400 de miliarde de cesti pe an. Denumirea de cafea vine cel mai probabil de la locul de origine, Kaffa din Etiopia. Cuvantul cafea are forme asemanatoare: qahwa in araba, cafè in franceza, coffee in engleza si cafea in limba romana.

Despre cafea

La Mecca, in anul 1511 consumul de cafea a fost interzis, in 1522 a fost interzis si in Cairo, dar in urma protestelor populatiei asupra aceste hotarari s-a revenit asupra deciziei, iar consumul de cafea a fost din nou permis. Prima cafenea atestata a fost infiintata in anul 1554 la Constantinopol.

In Europa, cafeaua a fost introdusa in Anglia in jurul anului 1430 de catre un profesor grec de la binecunoscuta universitate de la Oxford. Britanicii si olandezii sunt cei ce cu ajutorul navelor de transport cu care ei faceau negot au facut ca drumul cafelei catre consumul european sa fie accesibil in secolul al XVI – lea.

Primele cafenele in Europa au fost deschise la Londra in anul 1652, iar la Paris in anul 1671. Succesul cafelei in Europa a crescut in paralel cu raspandirea obiceiului de a fuma tutun, toate acestea petrecandu-se in timpul Razboiului de 30 de ani care s-a purtat intre anii 1618 – 1648.

Tipuri de cafea

Cea mai buna cafea este cea cultivata la o altitudine de aproximativ 1000 de metri. Datorita altitudinii, aromele fructelor de cafea (ce contin boabele) Cafeaua fara cofeina1sunt mai rafinate.

Fructul se culege manual din copacii care au atat flori, cat si fructe verzi si coapte in acelasi timp. Pulpa exterioara si coaja se elimina si se ajunge la doua boabe, care sunt mai apoi curatate si uscate. Cand sunt crude boabele au o paleta coloristica care trece de la verde palid la galben inchis.
Transportul se face cand boabele sunt crude, iar prajirea, amestecarea si maruntirea se face la destinatie. Cele mai folosite varietati din amestecuri sunt cafeaua arabica si cafeaua robusta.

Cafeaua arabica este o varietate de cafea folosita pentru amestecuri de calitate. Boabele sunt foarte aromate si au un gust deosebit.
Cafeaua robusta este sora mai putin aratoasa a cafelei arabice. Acest tip este rareori vandut ca atare, el fiind amestecat cu cafea instant. Robusta are o cantitate de cofeina de doua ori mai mare decat cafeaua arabica.

Alte tipuri de cafea:

 Cafeaua americana;
 Cafeaua frantuzeasca;
 Cafeaua italiana – pentru espresso;
 Cafeaua europeana – doua treimi boabe bine prajite amestecate cu o treime boabe prajite normal (cafeaua vieneza are proportii inverse);
 Cafeaua instant – o pudra facuta din cafea proaspat macinata, deshidratata la caldura.

Un sortiment de cafea care a devenit din ce in ce mai cerut este cafeaua fara cofeina. Cofeina este extrasa prin procedee chimice sau prin procedeul Swiss Water. Acest procedeu este unul non-chimic, bobul de cafea ramane cu celalalte calitati in proportie de 100%.

Despre M & C Italian Caffe

Una din firmele care are ca domeniu de activitate comercializarea de cafea este si Societatea M & C Italian Caffe. Aceasta societate a fost infiintata in anul 1998 la Oradea si comercializeaza cafea marca Lucaffe din Italia si Oro, intr-o mare diversitate de sortimente.

Cafeaua fara cofeinaDintre produsele comercializate amintim:

Cafea de origine:
– Cafea Columbia;
– Cafea Mexico;
– Jamaica Blue Mountain;
Cafea compozitii:
– Blucaffé;
– Lucaffetteria;
– Mr.Exclusive – 100% Arabica;
– Exquisit;
– Clasic;
– Cafea fara Cofeina;
– Espresso Bar;
– Mamma Lucia;
– Cafea Aromata.

M & C Italian Caffe iti ofera o cafea de calitate, astfel incat satisfactia este garantata!

Poti citi articole interesante aici.