Cateva sfaturi pentru cei ce detin focare din fonta

focare din fonta

focare din fonta

Elegante, practice si durabile, focarele din fonta sunt excelente pentru orice living sau chiar si birou. Fire Design va propune o colectie variata de focare din fonta de o calitate exceptionala. Toate acestea sunt construite folosind un design modular ce poate fi modificat pentru a putea fi integrat in conceptul interior arhitectural al casei sau apartamentului dumneavoastra. Oferim in general focare din fonta la care puteti folosi lemn ca si principala sursa de combustibil, insa acestea pot fi echipate si cu adaptoare de dubla combustie ce va permite si folosirea gazelor naturale ca si sursa de combustibil. In articolele recente am discutat mai mult pe subiectul sigurantei si al sistemului de evacuare a gazelor rezultate din arderea combustibilului, asadar, in acesta ne vom apleca asupra elementelor de design si asupra catorva mici sfaturi ce consideram ca pot fi utile pentru cei ce doresc sa isi doteze casa cu focare din fonta.

De la focare din fonta clasice cu aspect de semineu, la cele moderne

Forma clasica preferata pentru focarele de acest gen este cea de semineu, forma clasica in care forma trapezoidala a usii de acces cu rama metalica si sticla rezistenta la caldura da forma caracteristica. Aceste focare din fonta sunt, dupa cum spuneam, foarte populare, insa, pentru cei ce doresc un design mai modern sau chiar minimalist, gama de focare din fonta cu usa plata se prezinta dupa montarea acestora ca o simpla suprafata din sticla incadrata intr-o rama metalica. Acestea sunt excelente pentru incadrarea in pereti despartitori deoarece ofera marele avantaj al montarii a doua usi de acces pentru fiecare camera, oferind astfel o solutie perfecta atat pentru incalzirea livingului si a dormitorului matrimonial (de exemplu), cat si una care ofera o solutie eleganta de design interior.

Cateva sfaturi pentru cei ce detin sau urmeaza sa isi monteze focare din fonta

Amplasarea unor focare din fonta se face in general pe peretele principal al camerei, pe centrul acesteia. Astfel, fie ca doriti sa vizionati un film sau pur si simplu sa petreceti o dupa-amiaza linistita la confortul focului, veti avea parte atat de spectacolul vizual al focului cat si de confortul termic dorit. Montarea unor focare din fonta necesita in primul rand existenta posibilitatii crearii unui decupaj in perete, asadar, este evident ca nu recomandam spargerea peretilor de rezistenta sau portanti fara consultarea unui arhitect si obtinerea tuturor formalitatilor necesare.

In cazul familiilor cu copii trebuie avuta atentie la suprafetele din sticla ale usii focarului. Aceste focare din fonta sunt echipate cu usi din sticla termo-rezistenta, asadar, temperatura la suprafata acesteia este foarte mare iar in cazul contactului direct cu pielea, pot aparea arsuri grave. Este evident ca cei mici nu pot fi lasati in preajma focarului fara a fi supravegheati, iar in cazul in care acestia raman singuri in camera este bine sa va asigurati de faptul ca cei mici nu sunt in pericol.

In final, putem spune ca pentru cei ce detin focare din fonta pe lemn exista foarte multe solutii de inglobare a rezervei de lemne in conceptul de design interior. Cel mai bine este sa apelati la un designer pentru a primi toate sfaturile legate de design si funtionalitate. Noi va asteptam pe pagina noastra de internet, www.firedesign.ro cu informatii dar si cu solutii complete.

 

admin

admin