Ce spune legea despre transport funerar intern?

Ce spune legea despre transport funerar intern

Ce spune legea despre transport funerar internNu este usor sa pierzi pe cineva drag mai ales daca vorbim despre un parinte, un bunic sau, Doamne fereste!, un copil. Desi nimeni nu-si doreste sa treaca prin astfel de momente, vine o perioada in viata fiecarui om cand trebuie sa spuna “Adio!”. De regula, primii care se duc intr-o lume mai buna – in fata mortii toata lumea simte nevoia de a crede cu tarie in ceva, intr-un Dumnezeu si in continuarea vietii chiar si dupa moartea trupului fizic – sunt bunicii. Acum constientizezi pentru prima oara de efemeritatea vietii si “plutind” in aceste sfere, s-ar putea sa uiti de realitatea apasatoare. Te asteapta inmormantarea, trebuie platit preotul, trebuie cumparat sicriul, trebuie facuta o pomana si cineva trebuie sa se ocupe si de transport funerar intern.

Transport funerar intern si legea din Romania

 

Atunci cand vorbim despre transport funerar intern atat in Romania, cat si in alte tari ce apartin comunitatii europene, se impun anumite reguli, dupa cum urmeaza:

1. Transportul funerar intern, care este un serviciu public, se efectueaza doar de catre transportatori autorizati, in vehicule speciale pentru acest gen de servicii;

2. Transportatorul trebuie sa posede asupra lui si documentul fiscal, dar si o copie conforma dupa autorizatia de transport, legitimatia de serviciu a celui care conduce masina, cat si un act doveditor a dreptului de munca in Romania in cazul in care conducatorul auto este strain;

3. Vehiculele pentru acest gen de transport trebuie sa respecte legislatia in vigoare si sa aiba efectuata inspectia tehnica periodica la zi;

4. Transportatorii au numeroase indatoriri, dintre care amintim: sa respecte reglementarile legale, starea tehnica a masinii sa fie in buna functionare, sa mentina mijloacele de transport in perfecta stare de functionare, sa respecte protectia muncii si sa practice preturi corecte.

Deci, in cazul in care te-ai decis sa apelezi la un transport funerar intern, va trebui sa-ti indrepti atentia catre firme specializate si autorizate in domeniu, astfel incat totul sa se desfasoare conform legii din Romania.

Autovehiculele trebuie sa fie dotate la standarde europene de calitate, pastrandu-se in permanenta igiena corespunzatoare unui asemenea serviciu. Sa nu se omita faptul ca pentru un astfel de transport este nevoie si de urmatoarele documente:

– Certificatul de deces;

– Certificatul de imbalsamare;

– Adeverinta de inhumare;

– Adeverinta de la Sanepid care aproba acest transport funerar intern.

Transport funerar intern de la Solomon Servicii Funerare

 

Pentru servicii de transport funerar intern, Solomon Servicii Funerare iti sta mereu la dispozitie, oferindu-ti vehicule dotate corespunzator si personal calificat. Este vorba despre Ce-spune-legea-despre-transport-funerar-intern1limuzine funerare, asa incat transportul sa fie facut in siguranta. Ba chiar mai mult, Solomon Servicii Funerare iti ofera si microbuze pentru transportul de persoane si cel al florilor, in caz de nevoie.

Compania se ocupa si cu intocmirea actelor, dar si cu transportul defunctului in localitate sau imprejurimi, conditiile de igiena fiind stricte. Serviciul se realizeaza de acasa, de la morga, biserica sau cimitir, dupa nevoile fiecarui client in parte. Important este ca in aceste momente grele, te poti baza pe cineva pentru ca inmormantarea sa se efectueze asa cum trebuie, in deplina ordine si liniste.

Daca vrei sa ai parte de servicii de calitate, alege transport funerar intern de la Solomon Servicii Funerare. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Solomon Servicii Funerare? Pentru detalii, suna la numarul 0744-108.022, 0726-281.438 si 0269-865.738 sau trimite un e-mail pe adresa office@solomonserviciifunerare.ro.

Articol oferit de 2biz.ro