Colectare deseuri medicale in conditii de maxima siguranta

colectare deseuri medicale

colectare deseuri medicale

Probabil ca nu este prima data cand auziti termenul de colectare deseuri medicale, si cu siguranta nu va fi nici ultima data, ba mai mult, il veti auzi tot mai des. Ultimele decenii au adus mai mult ca oricand in atentia noastra, a tuturor, ideea de ecologizare. Societatea moderna produce cantitati enorme de deseuri, iar mediul inconjurator este tot mai afectat de modul de gestionare al acestora. Se impune negresit luarea de masuri sigure si eficiente pentru a evita dezastre ecologice.

Exista nenumarate tipuri de deseuri, insa de departe o grija speciala ar trebui sa o avem pentru procesul de colectare deseuri medicale, si nu doar pentru colectarea acestora, cat si pentru transportul si neutralizarea lor.

Ce sunt deseurile medicale?

Inainte de a lamuri aspectul colectarii acestor materiale ar trebui clarificata notiunea de deseu medical. Ce sunt, asadar , deseurile medicale? Si mai ales, de ce este nevoie de maxima atentie atunci cand vine vorba de colectarea deseuri medicale?

Orice deseu ce rezulta in urma activitatilor desfasurate in spitale si clinici, in cabinete medicale (umane sau veterinare), in diverse laboratoare sau farmacii este denumit deseu medical.

Daca in mod normal deseurile sunt ridicate de catre firmele de salubritate, cand vine vorba de colectare deseuri medicale, aceasta trebuie facuta de specialisti, deoarece aceste materiale pot fi extrem de periculoase pentru cei care intra in contact cu ele. Ba mai mult, unele dintre ele pot intra intr-un proces de putrefactie. Asadar, intregul traseu, de la colectare deseuri medicale pana la transport si mai apoi neutralizarea acestora trebuie parcurs in conditii de maxima siguranta si in conformitate cu normele legislative in vigoare.

Ce presupune procesul de colectare deseuri medicale?

Cand vorbim despre colectarea deseurilor in general, este de dorit ca aceasta sa se faca selectiv: plastic, hartie etc. Nici procesul de colectare deseuri medicale nu face exceptie. O firma specializata va face colectarea selectiva, pentru ca exista mai multe tipuri de astfel de deseuri si este recomandata colectarea lor pe categorii:

  • deseuri infectioase (deseuri contaminate cu sange, fluide sau alte materiale purtatoare de virusi sau bacterii) Acestea sunt extrem de periculoase pentru personalul medical, dar si pentru cei care le colecteaza
  • deseuri anatomo-patologice (tesuturi sau organe rezultate in urma interventiilor chirurgicale)
  • deseuri intepatoare-taietoare (care pot produce diverse leziuni la manipulare)
  • deseuri chimice (substante periculoase ori cu termen de valabilitate depasit de pilda)

Procesul de colectare deseuri medicale incepe inca de la sursa, iar responsabile sunt cadrele medicale sau care sunt antrenate in ramurile din care rezulta acest tip de deseuri. Un parteneriat de succes intre sursa deseurilor si firma specializata presupune furnizarea de catre aceasta din urma a sacilor speciali, a cutiilor sau diverselor tipuri de containere ori recipienti.

Colectare deseuri medicale prin SterylEco.ro

Este foarte important cum se face colectarea, motiv pentru care acest lucru trebuie lasat in grija specialistilor. Bazandu-se pe experienta in domeniu si pe tehnologii performante, www.SterylEco.ro este aliatul de nadejde, solutia 100% ecologica in ceea ce priveste colectarea deseurilor medicale, a transportului si sterilizarii acestora.

Solutia cea mai potrivita pentru institutiile sanitare care isi doresc servicii de calitate ce ofera siguranta si eficienta  si respecta totdata si normele ASP, ADR si RAR il reprezinta incheierea unui parteneriat cu SterylEco.ro!

admin

admin