Ne continuam mica serie despre beneficiile pe care consumul de ulei de cocos il ofera organismului. Daca in primul articol am vazut cum uleiul de cocos poate oferi nu numai un gust bun, dar si un aport de substante nutritive, in cadrul acestui articol vom descrie proprietatile medicale pe care consumul de ulei de cocos le ofera organismului. Vom analiza motivul pentru care de ce recomandam ulei de cocos pentru persoanele cu un nivel de colesterol mare, dar si care e legatura dintre colesterol si afectiunile cardiace si nu numai. Suntem Plantum, iar principalul motiv pentru care existam, este acela de a va oferi sanatate de la natura.
Colesterol si ulei de cocos
Nu numai in Romania, ci si in intreaga lume, afectiunile cardiace cauzate de nivelul prea mare de colesterol sunt o importanta cauza a foarte multor decese. Colesterolul este prezent in toate celulele din organism si este un alcool organic ce se gaseste in membrana celulara, tesuturi, acesta fiind transportat de catre fluxul sangvin. De remarcat este faptul ca acesta nu se asimileaza prin alimentatie. Acesta este si principalul motiv din care consumarea alimentelor ce ofera o sursa de mare de colesterol sunt periculoase pentru organism. Folosirea uleiului de floarea soarelui sau de palmier la prepararea mancarurilor poate duce la ridicarea cantitatii de colesterol din sange, ducand odata cu timpul si la depuneri de colesterol in interiorul vaselor de sange si nu numai. Insa, daca folositi ulei de cocos cantitatea de colesterol prezenta in organism este reglata la normele standard.
Tipurile de grasimi gasite in ulei de cocos sunt lipoproteine de inalta densitate. Acestea sunt practic proteinele ce transporta colesterolul in vasele de sange. Astfel, putem spune ca in sange pot exista doua tipuri de lipide, cel de inalta densitate si cel de densitate mica. Cel din urma tip de lipide este si supra-denumit si colesterolul rau si este cauza principala a depunerilor de pe suprafata interioara a vaselor de sange. De asemenea, acesta se poate depune si la nivelul placilor de aterom, practic aceasta depunere este si cauza obstructionarii fluxului de sange la nivelul arterelor, ducand la arteroscleroza.
Ulei de cocos, sanatate pura
Consumarea sistematica de ulei de cocos in mancaruri poate duce la diminuarea depunerilor din interiorul arterelor, si deci, in mod implicit reduce riscul de arteroscleroza. Asadar, putem spune ca inlocuirea uleiului normal si a grasimilor nocive din unt, grasime animala sau altor tipuri de grasimi bogate in lipide de joasa densitate cu ulei de cocos, duce la o stare de sanatate buna a organismului dar si la evitarea problemelor de circulatie, reducand astfel riscul de atacuri cerebrale si alte afectiuni cauzate de proasta irigatie cu sange a creerului sau a corpului.
Prin intermediul siteului nostru, www.plantum.ro va veti putea achizitiona ulei de cocos in diferite cantitati, dar si multe alte produse naturale cu rol vindecator pentru organism. De asemenea, echipa noastra de consilieri este oricand pregatita sa va raspunda la intrebari legate de produsele noastre dar si sa va ofere sfaturi. Va asteptam!