Cum se monteaza corect jaluzele exterioare

Cum se monteaza corect jaluzele exterioare

Jaluzele exterioare cunoscute cel mai adesea sub denumirea de rulouri exterioare sunt acele accesorii pliabile ce se monteaza la ferestrele locuintelor sporindu-le astfel confortul. Efectele benefice ale jaluzelelor exterioare se fac simtite pe timpul verii cand tin racoare si umbra, dar si pe timpul iernii cand tin frigul la distanta. Tocmai de aceea este foarte important ca montajul sa se faca cat mai corect de catre o echipa de profesionisti.

Jaluzele exterioare din aluminiu. Montajul pe geam

 

Cum se monteaza corect jaluzele exterioarePentru jaluzele exterioare ce se doresc a fi montate pe geam va trebui sa urmezi urmatorii pasi:

1. Se aseaza jaluzelele exterioare pe locul unde se va face montajul;

2. Urmatorul pas consta in marcarea zonelor de prindere si marcarea locului unde se va face strapungerea astfel incat snurul de actionare sau banda sa treaca fara probleme;

3. Tine minte ca marcarea prinderilor se face numai prin respectarea aliniamentului gaurilor ce au fost special facute in profilul bratelor;

4. Gaureste punctele de prindere dupa marcare si perforeaza geamul pentru a trece snurul actionarii;

5. Introdu snurul sau banda prin fata strapungerii direct in casa;

6. Prinde jaluzelele exterioare in holzsuruburi;

7. Monteaza accesoriul de mascare cu grija a actionarii snurului sau a benzii;

8. Monteaza caseta actionarii;

9. Pentru o buna pozitionare ruloul se monteaza numai la cumpana, direct pe locul montajului, in pozitia in care va trebui fixat;

10. Gaurile de prindere se dau numai pe fata profilului de ghidare. Sunt mereu 2 gauri, una mica, una mare, iar capul autofiletantului trece de prima gaura si se opreste in a 2-a, astfel incat se strange foarte bine profilul de ghidare pe geam.

Jaluzele exterioare din aluminiu. Montajul pe perete

 

Montajul in cazul unor jaluzele exterioare din aluminiu poate fi realizat si pe perete. In acest caz, trebuie sa retii ca gaurile de prindere se fac numai pe fata profilului de ghidare. Avem tot 2 gauri, una mare si una mica prin care trebuie sa treaca capul holzsurubului pentru o strangere perfecta.

Jaluzelele exterioare se aseaza la nivel, adica la cumpana, exact in pozitia de montaj. Verifica in permanenta ca totul sa cada cat mai bine. Marcheaza punctele de prindere cu un dorn. Se face si strapungerea peretelui pentru a se introduce la interior banda sau snurul actionarii.

Se trece la gaurire si apoi la prinderea jaluzelelor. In cazul locurilor libere se foloseste snur de silicon, iar gaurile se mascheaza cu dopuri speciale. La final se monteaza accesoriul special care are rolul de a masca snurul si de a-l ghida.

Insa rulourile de exterior se pot monta si in glaful ferestrei. In acest caz, gaurile de prindere se vor da in canalul profilului de ghidare. Procedura este la fel de simplu de infaptuit si nu ia timp, insa cu toate acestea este de recomandat sa se apeleze chiar la echipa de specialisti de la care ai cumparat jaluzelele exterioare. Aceasta echipa cu siguranta are ani de experienta in domeniu, a realizat multe montaje si stie exact cine cu cine se mananca si care sunt exact pasii pentru un montaj perfect.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege jaluzele exterioare de la Fabrica de rulouri. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Fabrica de rulouri? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0764-474.740 si 0723-044.004 sau trimite un e-mail pe adresa rulourialuminiu@yahoo.com.

Articol oferit de 2biz.ro.