De ce termoizolatii?

termoizolatii

termoizolatii

Termoizolatiile sunt bune, taticule”…. spunea demult tatal meu cand ma ajuta sa imi construiesc casa cea noua. Luasem un petic de pamant si acolo urma sa imi construiesc, cica, o casa a visurilor mele. Ea arata intr-un fel in care vazusem eu la niste prieteni: simpla, cu un singur etaj dar cu gust. Termoizolatia era partea la care se gandea tatal meu ori de cate ori ii aduceam aminte de pereti, de caramida, de BCA, etc.   El traise de mic, impreuna cu fratii lui, la tara, intr-o casuta neizolata termic, in care frigul era la el acasa. Iernile la taticul meu acasa erau geroase, locuia undeva in Bucovina si imi aduc aminte ca imi povestea….ca se vedea pe peretele interior al casei cateodata, noaptea, picatura de gheata… Pai cum sa fie gheata cand ei incalzeau zi siua si noaptea cu lemne soba? In fine…  Am hotarat ca o sa punem termoizolatie, ca la carte, ca o sa chemam un specialist sa se ocupe in detaliu de treaba asta, ca sa ne fie racoare vara si cald iarna.

 

Firme ce se ocupa de termoizolatii

Am cautat pe internet, initial, firme care se ocupa de termoizolatii, insa ce am gasit, ni s-au parut foarte neseriosi…  Toti ne raspundeau in doi peri, mai ales cand intrebam cand s-ar putea apuca de lucru sic and intrebam de preturile practicate. In schimb, un bun prieten al tatalui meu, care, la fel ca sin oi, isi construise o casa noua, avusese a face cupartea de termoizolatii si ne-a recomandat o firma, spunea el, foarte serioasa. Am sunat, intr-adevar foarte politicos ne-a raspuns domnul de la capatul celalalt al firului. In doua zile urma sa vina sa vada terenul, peretii, etc. Peretii inca nu erau gata, insa voia doar sa isi faca o ide asupra suprafetei. Ne-a intrebat ce fel de termoizolatii dorim. Ca sunt de mai multe feluri. Am ales intr-un final termoizolatiile cu spuma poliuretanica. Ne-a spus el inainte cateva motive pentru care sa alegem acest tip de izolatie. Era si mai ieftina si tinea si mai mult timp. Conteaza pentru cat timp are garantie o astfel de izolatie.

 

Termoizolatii pentru suprafete industriale

Aflasem ca in apropierea locului unde cumparasem pamantul si unde incepusem sa construim casuta noastra cea noua, urma sa se construiasca inca o fabrica de mase plastice. Am aflat ca acelasi domn, de la aceea firma se va ocupa de partea de termoizolatii pentru acea fabrica. Nu sunt mai mult de trei kilometric pana la locul unde va fi fabrica. Faptul ca o fabrica atat de mare a ales aceeasi firma sa se ocupe de izolatie, mi-a dovedit ca suntem pe drumul cel bun si ca nu vom da gres. Am stat in sfarsit linistita. Daca dansul si firma dansului se ocupa de hale industrial iar acei manageri au incredere in ei, de ce nu am avea si noi? De fapt prietenul tatalui meu ne spusese sa avem incredere in el ca merita. Asa a si fost. Abia astept sa ma mut acolo cu familia.

Mai multe cititi pe www.europlastic.ro!

admin

admin