Despre butasi trandafiri, tipuri si plantarea trandafirilor

butasi trandafiri

butasi trandafiri

Sunt superbi si considerati ca simbol al iubirii. Foarte multi impatimiti ai frumosului si care detin si o mica gradina sau poate un intreg parc, cumpara butasi trandafiri pentru a-i planta si a obtine un spectacol de culoare si frumusete. Suntem Speedy Green si suntem aici pentru a va oferi seminte si plante decorative, dar si pomi fructiferi si arbusti. Insa, oricat de variata ar fi oferta noastra de seminte, plante si flori decorative, in cele ce urmeaza ne vom axa tot pe butasi trandafiri, oferindu-va cateva sfaturi pentru intretinerea acestora dar si ce trebuie sa stiti despre plantarea acestora.

Exista peste 200 de tipuri de butasi trandafiri si 20.000 de soiuri

Trebuie sa spunem ca in lume exista peste 18.000 de soiuri de butasi trandafiri, acest numar fiind in continua crestere datorita aparitiei diferitilor hibrizi, insa, un lucru ramane neschimbat. Trandafirul este cunoscut inca din cele mai vechi timpuri, acesta fiind practic in doua forme, salbatic si specie nobila. Ca si variatiuni de specii exista undeva pe la 200 de specii diferite ale acestei flori, insa, cea mai cunoscuta, aceasta fiind salbatica, este Rosa Canina sau Macesul.

Exista 4 tipuri mari de butasi trandafiri care se diferentiaza prin diferite tipuri de criterii cum ar fi dimensiunea, ritmul de crestere dar si forma coroanei. Asadar, exista trandafiri mici, cu trunchi si coroana, urcatori si pletosi. Este evident ca fiecare specie de butasi trandafiri are frumusetea sa dar si modalitatile sale de plantare, altoire si ingrijire.

In general, daca doriti sa plantati butasi trandafiri trebuie sa alegeti o zona insorita dar ferita de curentii puternici de aer sau de vant. Puteti amenaja in jurul gradinii un gard viu cu o inaltime de un metru pentru a oferi florilor aceste conditii. Solul trebuie ales special pentru a fi foarte roditor si bogat in nutrienti. De asemenea, puteti combina tipurile de sol pentru a obtine o varietate cat mai mare de flori dar si pentru a le oferi acestora un mediu propice dezvoltarii.

Cum se planteaza niste butasi trandafiri

Trebuie sa stiti ca butasi trandafiri se pot planta numai toamna, daca deja nu ati facut-o in perioada Martie – Aprilie. Asadar, in perioada de final a toamnei, Octombrie – Noiembrie. Pentru a asigura conditiile necesare,  butasi trandafiri trebuiesc plantati intr-o groapa egala ca si adancime si latime, undeva pana in 50cm, insa nu inainte de a mai scurta din lungimea radacinilor.

Pentru a oferi nutrientii si mineralele de care florile au nevoie este bine ca radacinile sa fie plasate intr-un amestec tip pasta din pamant, balegar (sau ingrasamant) si apa, urmand ca peste acest amestec sa puneti pamant fertil sub forma unui musuroi. Acoperiti apoi radacinile cu pamant formand un musuroi in jurul plantei care sa acopere putin primul manunchi de ramuri. La final se uda bine, iar ca si aditiv puteti adauga mranita, un compus similar cu compostul realizat din resturi de grajd, dar si resturi de fructe, plante, si legume care a fermentat suficient de mult pentru a se permite descompunerea acestora.

Noi va asteptam pe siteul www.speedygreen.ro cu si mai multe sfaturi, dar si cu butasi trandafiri si seminte de plante. De asemenea, asiguram si servicii de peisagistica si amenajare a spatiilor verzi.

admin

admin