Despre detergenti industria alimentara si curatenia generala

detergenti industria alimentara

Atunci cand vorbim despre industria alimentara, totul trebuie sa fie perfect curat, insa, daca in casele dumneavoastra folositi detergenti si solutii de curatare puternice, in cadrul unei facilitati de prelucrare a laptelui de exemplu, lucrurile sunt putin diferite. Folosirea unor astfel de detergenti ar reprezenta un risc, iar in ceea ce priveste eficienta acestora, intr-o astfel de facilitate este nevoie de o curatare in profunzime dar si de o dezinfectie buna. Facility Distrib va ofera o paleta larga de echipamente destinate industriei alimentara si nu numai. Pe langa acestea, tot aici veti gasi si detergenti industria alimentara care ofera toate caracteristicile necesare pentru o curatare in profunzime a suprafetelor.

Diferenta dintre detergenti industria alimentara si cei normali

In cadrul acestui articol vom discuta despre curatarea si intretinerea curateniei intr-o facilitate de productie bauturi racoritoare. Insa, inainte de aceasta, dorim sa va oferim cateva aspecte despre acesti detergenti industria alimentara. In primul rand, spre deosebire de detergentii normali, cei pentru industria alimentara contin elemente ce ofera si o dezinfectie totala a suprafetei pe care sunt aplicati. Datorita compusilor activi, acesti detergenti industria alimentara pot indeparta pete grele cum ar fi cele de grasime sau de coloranti, dar si mizeria dezinfectand totodata suprafata.

Intr-o fabrica de produse alimentare, curatenia este lege, deoarece nici un producator nu isi doreste riscul de a contamina produsele sau materia prima. In acest sens, fiecare metru patrat al unitatii de productie trebuie sa fie curat. In general, pentru a facilita procesul de curatare cu detergenti industria alimentara va recomandam aplicarea unei pardoseli epoxidice in intreaga hala de productie deoarece acest gen de pardoseala este extrem de rezistenta, iar datorita aditivilor optionali se pot conferi diferite proprietati cum ar fi cele antistatice, antibacteriene, etc.

In cadrul halelor de dimensiuni mari se pot folosi echipamente profesionale de curatare care folosesc detergenti industria alimentara pentru a inlatura mizeria si pentru a dezinfecta. Acest gen de echipamente (perii rotative, utilaj de curatare) reduc extrem de mult timpul necesar curatarii. In cazul centrelor de productie alimentara de dimensiuni mai mici, personalul desemnat pentru curatenie este echipat cu cele necesare pentru a-si putea desfasura activitatea.

Procesul de curatare folosind detergenti industria alimentara

Asadar, procesul de curatare a unei hale de productie sucuri racoritoare porneste de la echipamentele si utilajele implicate in procesul de productie. Folosind solutii speciale pentru curatarea echipamentelor, echipele tehnice au ocazia ca odata cu acest proces sa efectueze si eventuale lucrari de mentenanta. Hala trebuie curatata incepand din centrul acesteia. Folosind detergenti industria alimentara pentru pardoseala, se curata bine suprafata incepand din mijloc pana inspre periferia halei sau spre un punct de acces. Personalul de curatenie este obligat sa poarte echipament  de protectie cum ar fi manusi si incaltaminte adecvata. Odata finalizata curatarea halei se poate trece si la curatarea spatiului destinat birourilor pentru a asigura igiena completa a intregului imobil.

Facility Distrib va asteapta cu o gama variata de detergenti industria alimentara de cea mai buna calitate, dar si cu echipamente de protectie si accesorii aferente acestui domeniu de activitate. Va asteptam pe siteul nostru www.facilitydistrib.ro

admin

admin