Despre imbunatatirea solului cu ajutorul unor masini compostare

e-ecoking-steffi-02-frg-4c-orez640x480-1004150652

Agricultura este poate cea mai veche indelentnicire a umanitatii, inca din cele mai timpurii vremuri, oamenii au inteles ca pot sa isi asigure hrana prin lucrarea pamantului. De atunci, pana in prezent, lucrurile au evoluat pana la punctul pe care il cunoastem cu totii, folosind ingrasaminte, tratamente, dar si alte substante chimice ce uneori pot dauna. Tot mai multi cultivatori dar si lucratori agricoli se orienteaza spre folosirea unor tehnici si metode mai vechi dar care beneficiaza si ele de evolutia tehnologica.  Elkoplast Romania vine sa va ofere o gama variata de masini compostare ce vin in diferite modele, de puteri diferite dar si de capacitati diferite. Compostul este un produs biologic organic care poate fi folosit la scara larga in agricultura dar si in legumicultura si nu numai.

Ce trebuie sa stiti despre compost si aceste masini compostare

In cadrul acestui articol vom vedea importanta compostului si mai ales, cum pot ajuta aceste masini compostare in eficientizarea procesului fabricare a compostului. In detaliu, compostul este creat prin procesele naturale de descompunere a materiei organice, cum ar fi resturi vegetale, alimente, dar si alte tipuri de resturi cum urmeaza sa aflati in continuare.

Toate acestea trebuiesc puse in masini compostare pentru a putea permite desfasurarea procesele naturale. Trebuie sa stiti faptul ca nu orice poate fi folosit pentru obtinerea compostului, alimente de origine animala (carne, oase, etc.), produse din plastic, sticla sau alte materiale sintetice, dar si orice altceva ce nu se poate descompune in mod natural. Pentru ca in general compostul este un produs natural foarte bogat in nutrienti naturali, pentru a putea fi creat, puteti tine cont de cele doua tipuri de materie, cea foarte bogata in Azot (Na) si cea bogata in Carbon. Pentru a le diferentia, va putem spune ca prima categorie mai este denumita si cea a materiei verzi, iar cea de-a doua, brune. Printre resturile vegetale bogate in Na putem enumera painea, boabe de cafea, coji de oua, flori, plante si resturi vegetale. Materialele Brune sunt cele bogate in Carbon, cum ar fi, parul, scame, balegar, rumegusul de la lemnul netratat, paie, fan, orez,paste dar si frunze uscate.

Prepararea compostului

Dupa ce ati pus toata cantitatea de resturi si ramasite vegetale in interiorul unei masini compostare tot ceea ce trebuie sa faceti este sa asteptati, da si sa adaugati in mod periodic noi resturi pentru a mentine procesele de descompunere. Producerea unui compost de calitate implica si aparitia unui miros puternic rezultat din gazele ce sunt emanate ca rezutlat al descompunerii materialelor organice. Tocmai din cauza prezentei acestor gaze va recomandam ca si masura de siguranta sa nu umblati cu flacara deschisa in preajma unei vas in care se afla compost.

Elkoplast Romania vine sa ofere mai mult decat masini compostare, aici, pe siteul nostru, www.elkoplast.ro veti gasi solutii complete pentru domeniul recoltarii selective a deseurilor, dar si echipamente si produse destinate domeniilor agricole. Va asteptam asadar, cu o varietate larga de produse si cu oferte speciale. Sunteti bineveniti!

admin

admin