EcologMed transporta in siguranta deseurile medicale

our_offerDe la spitale judetene si municipale, clinici universitare, laboratoare de tehnica dentara si pana la centrele de acupunctura si cabinetele pentru realizarea tatuajelor, gestionarea eficienta a deseurilor medicale este o responsabilitate si totodata o necesitate. Asadar, daca esti in cautarea unei companii care sa-ti ofere servicii optime pentru gestionarea deseurilor, inclusiv transportul acestora, solutia vine de la EcologMed, companie ce are ca principal domeniu de activitate colectarea, transportul si procesarea deseurilor medicale provenite din activitatea unitatilor sanitare din jutedul Timis. Rapid, simplu, sigur si foarte ieftin!

Ce presupune gestionarea deseurilor medicale

Gestionarea deseurilor rezultate din activitati medicale reprezinta modul in care se colecteaza, se ambaleaza, se depoziteaza temporar, se transporta si se elimina aceste deseuri, o atentie deosebita acordandu-se deseurilor periculoase pentru a preveni astfel contaminarea mediului si afectarea starii de sanatate. Deseurile rezultate din activitatea medicala reprezinta toate deseurile periculoase sau nepericuloase care se produc in unitatile sanitare. Deseurile periculoase sunt deseurile care prezinta un risc real pentru sanatatea umana si pentru mediu, fiind generate in procesul spitalizarii, in activitati de diagnostic, tratament, supraveghere, preventie si recuperare medicala, cercetare medicala. Deseurile nepericuloase sunt deseurile asimilabile celor menajere, rezultate din activitatea serviciilor medicale, tehnico-medicale, administrative si de cazare.

Indiferent insa de natura deserurilor, fie periculoase ori nepericuloase, toate acestea trebuie gestionate adecvat. Pentru a nu da nastere unor focare de infectii si pentru a nu pune in pericol mediul inconjurator si sanatatea umana, producarorii de deseuri medicale sunt nevoiti sa indeplineasca o serie de obligatii. Astfel, administratorii si personalul unitatilor sanitare trebuie sa diminueze cantitatile de deseuri ce urmeaza sa fie eliminate inca din etapa de producere prin toate mijloacele disponibile, si nu in ultimul rand, acestia trebuie sa separe la locul de producere, deseurile periculoase de cele nepericuloase. Colectarea si separearea deseurilor pe categorii sunt primele etape in gestionarea deseurilor periculoase. Urmatoarea etapa la fel de importanta, este transportul deseurilor, care pentru un nivel ridicat de securitate trebuie efectuat de catre firme specializate si autorizate in acest domeniu, menite sa respecte normele de igiena si securitate aflate in vigoare.

EcologMed-Din grija pentru mediul inconjurator

EcologMed pune la dispozitia clientilor sai servicii de transport deseuri medicale, realizat in conditii de maxima securitate, cu instrumente, echipamente si materiale corespunzatoare. Pentru toate acestea, EcologMed dispune de autovehicule adecvate acestui tip de activitate, ce indeplinesc cu strictete toate cerintele Ministerului Sanatatii Publice. Cu alte cuvinte, autovehiculele nostre sunt dotate cu dispozitive de fixare a containerelor in timpul transportului, sunt utilate cu sisteme etanse de inchidere a usilor compartimentului destinat containerelor, si mai mult decat atat, contin sisteme de asigurare impotriva raspandirii deseurilor periculoase in situatii limita, ca de exemplu, posibile accidente.

EcologMed se adreseaza in special cabinetelor medicale private, precum cele generale si stomatologice, laboratoarelor de analize, clinicilor, farmaciilor, unitatilor de depozitare medicamente, centrelor de dializa si centrelor de plasament. In plus, echipa EcologMed este formata din personal calificat, cu experienta, capabil sa identifice tipul deseurilor si sa le separe pe cele nepericuloase de cele infectioase si anatomo-patologice, toate acestea fiind ambalate corespunzator. Metodele de actiune aplicate de EcologMed sunt certificate prin legislatie, fie ca este vorba de colectare sau transportul deseurilor. Pentru mai mult informatii, acceseaza pagina noastra de internet si contacteaza-ne.