Elemente de protectie respiratorie

protectie respiratorie

protectie respiratorie

Exista o vorba americana care spune “It stinks to be here – Pute(e nasol) sa fii aici” insa, in anumite domenii de activitate, acesta este un adevar, nu pentru ca vorbim de un loc de munca ce nu ofera conditii, ci datorita naturii jobului. Fie ca discutam despre vopsitorii sau laboratoare chimice, sau alte firme unde se lucreaza cu elemente ce pot avea un potential vatamator asupra sistemului respirator, necesitatea unor echipamente de protectie respiratorie este mai mult decat necesara. La Facility Distrib veti putea gasi o paleta larga de produse si echipamente industriale, dar si accesorii si consumabile pentru intretinerea utilajelor, precum si echipamente complete de protectia muncii, cum ar fi casti si ochelari de protectie, echipamente de lucru la inaltime dar si echipamente de protectie respiratorie necesare pentru multe domenii de activitate.

3 tipuri de masti de protectie respiratorie

In cadrul acestui articol vom discuta despre aceste echipamente, dar si despre ceea ce trebuie facut in momentul in care exista suspiciunea unei intoxicatii respiratorii. Insa, pentru inceput haideti sa vedem cele 3 tipuri de masti de protectie respiratorie si in ce mod pot ele proteja sistemul respirator. Primul si cel mai uzual, mai ales in industria alimentara este masca de praf. Acesta este practic realizata dintr-un material netesut care are rolul de a opri finele particule de praf, pulberi, si nu numai. De asemenea, aceasta opreste si particulele de secretii ce apar in timpul vorbirii, fiind foarte utile pentru medici, chirurgi, personalul din industria alimentara. De asemenea, acest gen de protectie respiratorie este folosit si de catre persoanele ce poarta virusi aero-purtati.

Al doilea tip de protectie respiratorie este cea impotriva vaporilor cu un factor toxic diminuat. Cel mai bun exemplu in acest sens este cel dat de catre mastile purtate de catre angajatii vopsitoriilor. Aceste masti sunt prevazute cu un filtru activ pe carbune. Particulele vaporilor emanati de catre lacuri, vopseluri, decapanti, etc. sunt oprite de catre filtre, purificand aerul respirat de catre purtator cu pana la 95%. De asemenea, acest gen de protectie respiratorie poate fi purtat si in cazul lucrului in medii cu mirosuri puternice sau pestinentiale. Filtrele acestor masti pot fi atat active care neutralizeaza factorii nocivi, sau pasive, care blocheaza particulele cu ajutorul unor filtre cu perforatii microscopice.

Va oferim echipamente de protectie respiratorie

A 3-a categorie de protectie respiratorie este cea speciala sau pentru factori chimici agresivi. Aceste masti sunt prevazute cu unul sau doua cartuse de filtrare ce folosesc diferite elemente de neutralizare. De obicei, aceste filtre sunt o combinatie de elmente de filtrare pasiva si activa pentru a oferi un rezultat cat mai bun. Acest gen de protectie respiratorie este folosit in industria chimica (in lucrul cu substante periculoase ca acizi, cianuri, cloruri puternice, etc.).

In cazul unei intoxicatii chimice a sistemului respirator fara nici o exceptie se va solicita ajutorul medical, in timp ce victima este scoasa din zona in care se afla vapori toxici. Prezenta unor tuburi de oxigen medical este obligatorie! Asadar, nu ezitati sa apelati la siteul www.facilitydistrib.ro pentru a va procura toate echipamentele de protectie respiratorie si generala de care aveti nevoie.

admin

admin