Elemente introductive in activitatea de expertiza tehnica extrajudiciara

descărcare

Daca ar fi sa vorbim despre semnificatia expertizei tehnice extrajudiciare am putea spune ca aceasta reprezinta o activitate de cercetare cu caracter tehnic realizata de un expert la cererea unui organ de jurisdictie sau urmarire penala ori a partilor asupra unei situatii sau probleme a carui lamurire intereseaza solutionarea cauzei.

La finalul oricarei cercetari se intocmeste un raport care prezinta toate solutiile, rezultatele si concluziile la care a ajuns expertul.

Despre expertiza tehnica putem spune ca este efectuata la cererea persoanelor fizice sau juridice cu privire la situatii care nu au legatura cu activitatea judiciara si constituie expertiza tehnica extrajudiciara.

Daca va aflati in situatia in care sa aveti necesitatea de a va solutiona problemele sau situatiile prin care treceti prin aceasta modalitate A&G Data va sta la dispozitie cu o gama variata de servicii special concepute pentru necesitatile dumneavoastra. Oferim expertiza tehnica extrajudiciara de cea mai inalta calitate, la un nivel profesionist si solutiile prezentate vor fi obiective si toate acestea le puteti gasi contactandu-ne prin intermediul site-ului nostru www.evaluariaxs.ro.

Legislatia in vigoare si aplicabilitatea domeniului

Activitatea aceasta de expertiza tehnica extrajudiciara este reglementata de legislatia in vigoare de catre Ordonanta de Urgenta 2/2000 actualizata privind organizarea activitatilor de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara publicata in Monitorul Oficial nr.26/25.01.2000.

In cadrul aceste activitati se intrezaresc mai multe tipuri de activitati printre care cele mai importante sunt reconstituirea proprietatii si expertiza extrajudiciara in sine.

Aceste rapoarte de evaluare imobilara sunt extrem de utile mai ales in situatiile in care este necesara stabilirea valorii de piata a proprietatii in vederea vanzarii sau cumpararii, evaluarea sau reevaluarea proprietatii pentru in vederea stabilirii cotei de impozitare si multe alte astfel de utilitati in care se pot folosi aceste rezultate pentru o evaluare corecta si obiectiva.

Etape in expertiza tehnica extrajudiciara

In primul rand, atunci cand se realizeaza o expertiza tehnica extrajudiciara a unei proprietati, de exemplu, expertul solicita de la client toate documentele care atesta dreptul de proprietate asupra imobilului ce urmeaza a fi evaluat. Expertul identifica drepturile de proprietate care sunt evaluate si identifica eventualele neconformitati din documente sau incalcari ale legislatiei in vigoare.

Al doilea pas este inspectia proprietatii in care expertul aduna date de pe teren despre imobilul respectiv cum ar fi fotografii, discutii cu proprietarii, analize tehnice, amplasamentul cladirii si multe alte astfel de elemente care contribuie la rezultatul final al expertizei tehnice extrajudiciare.

A treia etapa consta in adunarea tuturor informatiilor obtinute in urma primelor doua etape pe care expertul le-a obtinut iar in ultima instanta, acesta intocmeste raportul de expertiza tehnica extrajudiciara unde isi prezinta opinia cu privire la proprietatea evaluata.

Avand in vedere ca acesta este un document confidential care il priveste in mod strict pe client si evaluator, acesta trebuie sa prezinte rezultate obiective si impartiale care sa faca obiectul incalcarii legislatiei in vigoare si nici sa nu incalce etica profesionala.

Daca sunteti in cautarea unei companii care sa realizeze expertiza tehnica extrajudiciara, atunci va recomandam sa apelati cu cea mai mare incredere la compania noastra A&G Data iar pentru a citi mai multe detalii despre noi si despre serviciile noastre accesati site-ul nostru www.evaluariaxs.ro.

admin

admin