Evaluari imobiliare efectuate de Proteus Grup!

Efectuarea unor evaluari imobiliare este obligatorie in cazul in care doriti sa tranzactionati o proprietate, sa fuzionati sau sa faceti schimburi de proprietati, sa garantati un credit acordat de catre banci sau institutii bancare, sa rezolvati anumite litigii, sa impozitati sau sa asigurati o proprietate, sa inregistrati valoarea activelor in situatiile financiare, etc.

Semnificatie evaluari imobiliare

Evaluarea imobiliara reprezinta procesul de estimare a unui tip de valoare (de investitie, justa, speciala, sinergica), a unui tip de proprietate la un anumit moment/ anumita data, concretizat intr-un raport de evaluare. Evaluarea imobiliara nu se realizeaza pe baza unei formule matematice sau printr-o cuantificare precisa, ci implica un rationament profesional din partea evaluatorului. Aceasta trebuie sa respecte principii, metode, standarde profesionale si etice specifice, astfel incat sa se estimeze o valoare cat mai apropiata de cea recuperata pe piata dupa ce tranzactiile au fost realizate.

Ce tipuri de proprietati intra in sfera acestor evaluari imobiliare?

  • proprietati imobiliare- imobile (terenuri, case, apartamente, vile, spatii comerciale si industriale, recolte, depozite minerale, fond forestier, constructii agricole, cladiri de birouri, constructii speciale, etc.)
  • bunuri mobile- autoturisme, utilaje, automobile, masini, obiecte de inventar, marci, mobilier, colectii, licente, s.a.
  • active financiare- titluri de valoare, obligatiuni, actiuni
  • firme, intreprinderi, afaceri- hoteluri, statii de benzina, cinematografe, societati comerciale, restaurante, cazinouri, pensiuni, s.a.

Daca doriti sa cunoasteti valoarea de piata corecta a oricaror dintre aceste imobile, dar nu numai, astfel incat sa incheiati o afacere profitabila, tot ce trebuie sa faceti este sa luati legatura cu expertii evaluatori ai companiei Proteus Grup din Brasov.

In procesul de evaluare se respecta cateva etape esentiale pentru obtinerea unor date credibile si corecte care, ulterior, sunt cuprinse in raportul de evaluare. Acestea sunt urmatoarele: analiza documentelor, inspectia proprietatii, corelarea informatiilor ce reies din primele doua etape si nu in ultimul rand, intocmirea raportului de evaluare.

Acest proces este o procedura sistematica si complexa ce cuprinde toate analizele, investigatiile, datele, rationamentele si concluziile necesare pentru a ajunge la valoarea estimata. Evaluatorii Proteus Grup va vor prezenta o opinie impartiala in ceea ce priveste valoarea de piata, demonstrand ca toti factorii ce influenteaza valoarea au fost luati in considerare.

 Despre Proteus Grup

evaluari imobiliare

Societatea Proteus Grup a luat nastere in anul 1999, in Brasov, din dorinta de a veni in sprijinul clientilor sai cu servicii de calitate la preturi competitive. Paleta larga de servicii pe care o punem la dispozitia persoanelor fizice si juridice este o garantie a faptului ca alaturi de noi, problemele cu care va confruntati, indiferent de tipul si complexitatea lor, vor fi solutionate in timp real. In oferta noastra se regasesc: consultanta in marketing, realizare studii de fezabilitate, intocmire plan de afaceri, evaluari imobiliare, consultanta pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile, s.a.

Parteneriatele pe care le avem cu diferite companii specializate in domeniul contabilitatii si al consultantei juridice si notariale, cu agentii imobiliare, birouri de avocatura si arhitectura, etc., garanteaza, de asemenea, furnizarea unor servicii ireprosabile.

Echipa care activeaza in cadrul firmei noastre este formata din membri ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania). Eficienta, promptitudinea, profesionalismul, orientarea catre client si corectitudinea sunt valori pe care le promovam in fiecare colaborare pe care o intreprindem.