Foraje puturi Galati

foraje puturi galati

foraje puturi galati
Puturile care sunt de adancime mare sunt de fapt foraje ce au adancimea intre 60 si cel mult 250 m iar scopul lor e acela de a asigura debitele de ape necesare pentru industrie, niste debite ce au valorile cuprinse intre 5000 , maxim 30000 l de apa.
Firmele care pot sa execute si au experienta in foraje puturi din Galati executa si astfel de foraje in cadtul solurilor medii si al celor moi cat si in nisipuri de orice fel, inclusiv cele pietrificate , cu prundisuri, avand pietrisuri, ca si sisturi verzi sau diverse calcare fisurate.

Pentru executia de puturi ce sun unele de mare adancime se utilizeaza cate 2 tipuri de freze considerate a fi profesionale :

– Foreza hidraulica rotativa necesara pentru noroiul de furaj care sigura circulatie fluidelor ;
– Foreza care are ciocan de fund si care are utilitate in soluri dure cum ar fi cele de susturi verzi sau cele care sunt cristaline , in soluri care sunt calcare fisurate ca si in altele de tipul acesta.

In multe di n orasele tarii, asadar si in Galati solul cat si structura geologica a acetuia face ca forarea sa se faca folosind multe tipuri de utilaje , iar diferenta o face numai adancimea pe care o va avea forajul dorit.

Debitele de apa ce sunt cuprinse intre 1m cub ajungand la 3 m cubi se pot obtine din niste foraje care vor avea o adancime mica , debite ce sunt de 2,5 m cubi pana la cel mult 5 m cubi si care se obtin din putiri care au adancime medie si asta in timp ce debitele sunt cuprinse intre 6 m cubi si a 20 m cubi care se obtin din forajele ce sunt de mare adancime. Exista in mod firesc si in zona aceasta diverse probleme in ceea ce privesc panzele freatice acvifere ce contin particule foarte fine de nisip si care necesita niste impachetari riguroase facute cu margaritar , in unele cazuri chiar si filtre screen care sunt suplimentare. Profesionistii in acest domeniu din cadrul firmelor ce executa astfel de foraje de puturi in Galati verifica mereu structura pe care o are solul si comunica, celui care le este client in ce tip de sol va urma sa lucreze si ce anume implica asta.

In Galati se executa foraje dar la fel si in alte peste 60 de localitati ,dintre care de mentionat pot fi spre exemplu cele din preajma Bucurestiului si anume Afumati, Balotesti, dar si Berceni, Chitila, Izvorani, Chiajna, Dobrotesti, Snagov, Fundeni, Moara Domneasca, Voluntari ca si multe altele.

Exchipele de foraj puturi in Galati, dupa ce execut forajul poate sa determine cu mare exactitate parametrii pe care ii va avea exploatarea lucrarii dupa care se vor face recomandarile ce sunt necesare in ceea ce priveste achizitiei pompelor, a hidroforului care este cel mai potrivit si care nu va afecta functionalitatea putului, doar deservesc acele nevoi pe care clientul le va avea.

In privinta forajul , el poate fi echipat cu urmatoarele:

– Cu citura sau cugaleata ;
– Cu o pompa de suprafata ce va extrage apa incepand de la niste adancimi de 8-12 m ;
– O pompa sumersibila ce poate extrage apa de la adancime , asa dupa cum este puterea pe care pompa respectiva o are ;
– Un hidrofor ce are rolul asigurarii pe instalatia sanitara a unei presiuni constante si cu care poate sa fie extrasa apa si de la niste adancimi care sunt mai mari de 6 -10 m.