300 de milioane de fotografii! In fiecare zi! Utilizatorii celei mai cunoscute retele de socializare, Facebook, au grija sa incarce pe internet imagini reprezentative, prin care se definesc!
Si peste 70% din activitatea Facebook se ‘invarte’ in jurul fotografiilor.
Fotografia nu mai e o moda sau un lux, ci o necesitate. O dovedesc statisticile care au fost date publicitatii de compania de monitorizare Pingdom, in urma studiului privind cele mai interesante statistici legate de reteaua virtuala globala, pentru anul 2012.
‘Opriti clipa!’, acesta pare sa fie mesajul care ii fascineaza pe tot mai multi utilizatori de internet.
Si tot acesta este si sloganul firmei clujene Foto Clip!
Cu o experienta in domeniul foto si video de 22 de ani, compania a reusit sa se impuna prin creativitate, obiectivitate si profesionalism.
Tehnoredactare profesionala, servicii de tipografie sau editorale, prelucrare imagini video si foto, copieri, editura video si foto-sunt doar cateva dintre ofertele firmei Foto Clip.
Dinamismul, talentul si pasiunea cu care se implica in fiecare proiect toata echipa companiei Foto Clip reprezinta deja o carte de vizita recunoscuta.
Foto Clip este alaturi de tine in evenimentele care iti marcheaza viata! Nunti sau botezuri, baluri de absolvire, petreceri sau reuniuni, toate merita imortalizate de profesionistii artei foto-video!
Si ca orice echipa care se respecta, Foto Clip s-a dezvoltat, impunandu-se si in piata media. De la proiecte publicitare (flyere, fluturasi, pliante, banere, etc), promovare media ori sedinte foto profesionale, la editura si tipografie de calitate.
Arc peste timp
Imaginea unei curti interioare, vazute de la o fereastra. Asta infatisa prima fotografie din lume, realizata in anul 1826, timpul de expunere fiind de 8 ore.
De atunci au fost realizate peste 3,5 trilioane de fotografii.
Iar in zilele noastre ne putem lauda ca 92% din utilizatorii de smartphone surprindem o fotografie cel putin o data pe luna.
Fara fotografii, mediul informational ar fi mult mai sarac, iar industriile si stiinta ar avea si ele mult de pierdut.
In afaceri si industrie, in publicitate si documentare, in jurnalism sau cercetari atomice, fotografia este la ea acasa.
La inceputul secolului 20 erau fericiti cei care se puteau ‘juca’ cu roll filmul si cu aparatul portabil, astazi industria de profil este practic nelimitat, in materie de aparate si accesorii.
Camerele cu roll-film au fost date uitarii de aproape toata lumea, cu exceptia profesionistilor traditionalisti. La moda sunt camerele digitale, care inregistreaza in memoria lor digitala fotografia, ce poate fi apoi transferata pe alte suporturi magnetice (calculator) sau pe hartie (la fel cum se intampla pe vremuri cu imaginile impregnate pe roll-film).