Idei senzaționale pentru amenajarea balconului

amenajari interioare

amenajari interioare

Ne-am obișnuit ca de-a lungul timpului să utilizăm balconul drept spațiu de depozitare sau pentru a pune rufele la uscat sau orice altă utilizare banală de acest tip. Poate că acest lucru se datorează lipsei timpului sau faptului că nu știm cum să valorificăm fiecare bucățică de spațiu pentru a-l face să fie un loc pe care să îl putem folosi pentru a ne relaxa.

Amenajarea interioară a balconului nu trebuie să fie doar o amenajare simplă în care am aruncat câteva lucruri și doar pe măsura trecerii timpului mai înghesuim pe balcon lucruri pentru că nu ne mai încap în apartament.

De exemplu putem utiliza balconul ca pe o extensie a bucătăriei să îl facem un spațiu frumos de luat masa. Acest lucru se poate realiza prin a închide balconul aproape de tot și să lăsăm doar câteva ferestre pentru a asigura iluminatul natural. Pe feresetrele respective putem pune rulouri interioare din diverse materiale cum ar fi bambusul de exemplu, sau din alte materiale naturale. Pe pereții laterali ai balconului putem pune tapet cu motive vesele în culori cum ar fi verde, galben, nuanțe pastelate și să montăm rafturi pe care putem pune ghivece de flori sau alte elemente decorative.

Elementele decorative cheie ale acestei amenajări interioare sunt desigur florile pe care le putem așeza cu gust în diverse zone ale balconului. Sub geamul de la balcon putem pune măsuțe, nu foarte late pentru a putea avea acces cu ușurință și să nu ne incomodeze. Putem pune și câteva scaune dacă spațiul ne permite iar astfel vom avea pe balcon un loc de luat masa cu adevărat original.

Pe același principiu de amenajări interioare cum am descris mai sus se poate aplica orice stil de design indiferent dacă vorbim despre unul modern, tradițional sau minimalist. Putem să ne folosim de puterea imaginației noastre pentru a crea propriul stil de amenajări interioare și să obținem ceva cu adevărat unic și în ton cu preferințele noastre.

În cazul în care alegeți să nu vă închideți balconul din simplul motiv ca să aveți parte de aer proaspăt fără să vă părăsiți reședința. Dacă vreți să vă amenajați balconul în așa fel încât să nu renunțați la aerul proaspăt, atunci trebuie să luați în calcul și faptul că nu în toată perioada anului puteți lăsa mobilierul pradă intemperiilor. În acest caz va fi necesar să optați pentru piese de mobilier care nu se deteriorează de la ploaie sau zăpadă.

Puteți folosi cam orice elemente decorative vă trec prin minte. Din contră puteți reutiliza obiecte vechi și să le dați o nouă folosință. De exemplu puteți îmbrăca ghivecele în diverse materiale și să le dați un aspect cu totul deosebit. Important este să vă facă plăcere amenajarea interioară asupra căreia vă decideți.

De asemenea amenajarea interioară de la www.Logosidesigninterior.ro a balconului nu poate să fie rezervat în exclusivitate pentru a fi un spațiu de relaxare. Mai ales dacă aveți un apartament mic vă puteți amenaja un birou unde să lucrați în liniște departe de zgomotul din interior. Sau dacă sunteți foarte îndrăzneți puteți transforma balconul într-un mic dormitor pentru copii, cu condiția ca acesta să fie închis și să se asigure intimitatea cu draperii

admin

admin