Inchirierea utilajelor grele – ajutorul tau in constructii!

Inchirierea utilajelor grele – ajutorul tau in constructii 1

Inchirierea utilajelor grele – ajutorul tau in constructii 1Fie ca esti persoana fizica sau juridica, atunci cand lucrezi in domeniul constructiilor vei avea nevoie la un moment dat si de anumite tipuri de utilaje grele. Daca esti un om simplu care isi renoveaza casa si trebuie sa transporti molozul rezultat, cea mai usoara metoda este de a chema o firma specializata sa faca acest lucru in locul tau. Aceste companii fie au utilajele lor proprii, fie le inchiriaza. La fel sta treaba si in cazul firmelor de constructii: unele dintre ele au achizitionat utilaje precum macarale, buldozere sau autobasculante, insa altele doar le inchiriaza deoarece este mai rentabil in acest fel.

Despre constructii

Constructiile sunt acea ramura a tehnicii care se ocupa de proiectarea si executia, precum si de intretinerea sau exploatarea diferitelor structuri sau lucrari de infrastructura.

In functie de destinatia lor, constructiile se impart in cladiri si constructii ingineresti. Cladirile pot fi constructii civile, agricole sau industriale si Inchirierea utilajelor grele – ajutorul tau in constructii 2sunt proiectate pentru a adaposti oamenii sau alte vietuitoare. In categoria constructiilor ingineresti intra restul constructiilor, inclusiv caile de comunicatii, liniile de transport sau subteranele.

O constructie imbina elemente precum fundatia, acoperisul, scarile, tencuielile, pardoselile, tamplaria si materialele de constructii. Toate acestea trebuie transportate si manipulate astfel incat, la final, sa se obtina o cladire solida. De aceea au luat nastere utilajele grele, care lucreaza in locul oamenilor, dar care sunt manuite de catre acestia.

Utilajele grele

Utilajele grele folosite in constructii sunt numeroase, printre acestea numarandu-se:

– Autogreder-ul;

– Buldozerul;

– Compactorul;

– Incarcatorul frontal;

– Excavatorul;

– Macaraua;

– Betoniera;

– Camioane.

Autograder-ul este acel utilaj folosit in constructii in lucrarile de pamant. Cu ajutorul lui se elimina stratul vegetal, se profileaza si se niveleaza drumul, se executa si se formeaza  ramblee si dembleuri. Baza unui autograder este lama centrala. Pe langa aceasta, utilajul este prevazut si cu echipamente auxiliare precum lama frontala si dintii de scarificare.

Buldozerul este utilizat in lucrari precum: pregatirea diferitelor terenuri, curatarea tufisurilor, doborarea copacilor si scoaterea de cioate sau de bolovani, indepartarea si saparea pamantului, astuparea santurilor, decopertare, dezapezire sau demolarea constructiilor. Buldozerele sunt clasificate in: buldozere usoare, mijlocii sau grele, cu  lama fixa sau lama orientabila.

Inchirierea utilajelor grele – ajutorul tau in constructiiCompactorul este o masina cu ajutorul careia se comprima pe verticala un teren. Scopul este acela de a mari rezistenta terenului la presiunea cladirilor. Compactoarele sunt de mai multe tipuri:

1. Dupa gradul de complexitate avem compactoare simple sau complexe;

2. Dupa procedeul prin care se realizeaza compactarea exista compactoare cu actiune statica, dinamica, combinata sau compactoare prin vibrare;

3. Dupa modul de deplasare, compactoarele pot fi remorcate sau cu autopropulsie.

Incarcatorul frontal este unul dintre cele mai des intalnite utilaje in constructii sau minerit. El poate avea roti sau senile. Este foarte asemanator cu un excavator.

Excavatorul este un utilaj cu ajutorul caruia se sapa pamantul sau se extrag diferite materiale precum nisip, balastru sau piatra. Totodata, un excavator are si functia de incarcare a materialului in cauza. Principala piesa a unui excavator este cupa.

Macaraua este utilajul care poate fi actionat manual sau mecanic, la baza acestuia stand principiul scripetilor. Este folosit pentru ridicarea pe verticala si pentru transportarea de obiecte grele, dar si in constructii pentru montarea cladirilor inalte, a podurilor sau chiar pentru descarcarea in porturi.

Betoniera este acel utilaj folosit pentru prepararea betonului, material de baza in constructii. Betonul este un amestec de ciment, apa si agregate.

Camionul este acel vehicul care are motricitate proprie si este utilizat pentru transportul marfurilor. Camioanele pot fi usoare, medii sau cu gabarit depasit.

O firma care iti poate inchiria utilaje grele pentru afacerea ta este Murnic, companie infiintata in anul 1991 in Ploiesti. Rezistenta in timp pe piata romaneasca de profil se datoreaza produselor si serviciilor de calitate oferite. Aceasta iti pune la dispozitie utilaje grele precum: macarale telescopice, automacarale, betoniere, platforme, stivuitoare sau camioane. De asemenea, Murnic iti poate inchiria si hale industriale prevazute cu poduri rulante. Poti apela cu incredere la gama de produse Murnic!

Poti citi multe articole interesante si aici.