Interpretariat profesionist Antares Consult – Relatii solide cu parteneri externi!

interpretariat

interpretariatFara doar si poate, in zilele noastre, cele mai profitabile si infloritoare relatii de afaceri sunt cele pe care, fie la nivel national, local sau personal, le stabilim cu parteneri din afara tarii. Iar dupa cum bine stim, in orice afacere, tratat sau colaborare de orice fel cu o parte straina, dialogul exact, precis si cursiv este cheia succesului. Daca engleza este o limba ajunsa aproape o a doua limba materna in toate domeniile de activitate din cadrul tarilor comunitatii europene si nu numai, exista o alta serie de limbi pentru care procesul de traducere este unul mai dificil si necesita prezenta unor profesionisti. Adunati in cadrul serviciului de interpretariat, angajatii firmei Antares Grup din Bucuresti va ofera solutii profesioniste pentru intalnirile de afaceri sau conferinte cu parteneri externi, atat in engleza, cat si in orice alta limba importanta.

Ce intelegem prin servicii de interpretariat ?

Inainte de a defini interpretariatul, trebuie sa facem o distinctie clara intre acesta si traducere. Desi multi le confunda, folosindu-le adesea unul in locul altuia, termenii „interpretare” si „traducere” sunt diferiti. Primul inseamna transmiterea pe loc a sensului unui mesaj verbal dintr-o limba in alta, iar al doilea constituie transmiterea sensului unui text (scris sau inregistrat) dintr-o limba in alta.

Un serviciu folosit adesea la incheierea de contracte, acte sau tratate in cazul in care partile sunt de nationalitati diferite, interpretariatul constituie redarea orala dintr-o limba sursa intr-o limba tinta. Pentru asta, acest serviciu presupune o cunoastere la nivel avansat a limbilor de lucru, vaste cunostinte lingvistice si de cultura generala.

Calitatile pe care le are un bun interpret Antares Consult  sunt experienta in domeniu, spontaneitate, abilitatea de a face fata unor situatii dificile sau neprevazute, aptitudinea de ascultare si redare, capacitatea analitica si sintetica. De asemenea, acesta are o cursivitate deosebita a limbajului si poseda un vocabular vast de la limbajul de specialitate pana la limbajul familiar sau argotic.

Ce tipuri de servicii de interpretariat va ofera firma Antares Consult ?

Compania Antares Consult va pune la dispozitie interpreti profesionisti, bine instruiti, cu experienta in domeniu. Ei sunt capabili sa va ofere ambele forme de interpretariat, consecutiv si simultan, pentru ca afacerile dumneavoastra sa prospere si relatiile internationale sa fie mentinute in cele mai bune conditii. Dar haideti sa vedem ce presupun cele doua tipuri de interpretariat si in ce situatii se folosesc.

Primul tip de interpretariat, cel consecutiv, se remarca prin faptul ca este mai putin solicitant decat interpretariatul simultan, intrucat vorbitorul face pauze dupa o fraza sau mai multe, astfel incat interpretul sa poata reda mesajul ascultatorilor. Acesta este dedicat situatiilor uzuale cum ar fi un discurs, o vizită în străinătate, o discuţie între parteneri de afaceri etc. Interpretul va traduce in ambele directii, transmitand mesajul cu aceeasi intonatie si accent ca fiecare vorbitor.

In ciuda duratei mai indelungate a acestui proces, se asigura o mai mare acuratete si corectitudine a traducerii. Interpretul are mai mult timp la dispozitie pentru a prelua, procesa si transmite mesajul, nefiind nevoit sa comprime traducerea, cum se intampla frecvent in cazul interpretariatului simultan.

In ceea ce priveste tipul simultan de interpretariat oferit de Antares Consult, acesta este folosit atunci cand persoana care necesita interpretare nu participa in mod direct la procesul de comunicare. Interpretul incepe redarea discursului in limba tinta fara sa astepte ca vorbitorul sa termine discursul in limba sursa.

Oferta de serviciile de traducere si interpretariat Antares Consult este dedicata domeniilor juridic, financiar si tehnic. Totodata, firma din capitala mai ofera si consultanta in afaceri (pentru domeniul juridic in mod special) si servicii DTP (desktop publishing) – in acelasi format cu originalul.

Date de contact:

Calea Dorobanti nr. 49, et. 1, ap. 4, sector 1, Bucuresti

Date de contact

Telefon: 0729.077.004

Email: georgiana.rotaru@antaresconsult.ro

Articol oferit de 2biz.ro!