Panouri solare termice – economice si ecologice

panouri solare termice

panouri solare termice

Energia solara este cea mai curata forma de energie de pe pamant, fiind formata din radiatii calorice, luminoase, radio sau de alta natura, toate emise de astrul solar. La nivel global, utilizarea energiei solare este cea mai eficienta metoda de incalzire a locuintelor, prin folosirea de panouri solare termice.

Un panou solar termic, numit si colector solar sau captator solar este o instalatie care are scopul de a capta energia solara continuta de razele soarelui, transformand-o in energie termica.

Cum functioneaza panourile solare termice?

Un sistem de incalzire bazat pe panouri solare termice este compus din panou solar, circuit solar, rezervor de apa, unitate de control, termocentrala conventionala, alimentare cu apa rece, statie de pompare.

Componenta principala a panoului solar este elementul absorbant care trasforma energia degajata de razele solare in energie termica, care o cedeaza ulterior unui agent termic (apa sau antigel). Prin intermediul agentului termic, energia este preluata de la colector si este stocata sau utilizata in mod direct, cum ar fi apa calda, de exemplu.

Cand fluidul din panoul solar are o temperatura mai mare decat apa din rezervorul de apa calda, unitatea de control porneste statia de pompare. Caldura din lichidul de transfer este astfel transferata in rezervorul de apa calda printr-un schimbator de caldura.  Lichidul de transfer se raceste si se reintoarce in panou pentru a reabsorbi caldura, si procesul o ia de la capat.

Avatajele panourilor solare termice

Avantajele incalzirii locuintei cu panouri solare termice sunt nenumarate. In primul rand, acestea sunt ecologice, deoarece se evita degazarea unei cantitati de CO2 in natura, mai precis, nu polueaza. De asemenea, sistemele solare sunt extrem de avantajoase economic, mai pe scurt, panourile solare preiau energie de la soare si o raspandeste in incapere. Rezistenta electrica nu va mai fi utilizatata atata timp cat puterea solara poate acoperi necesarul de incalzire al locuintei. In perioada iernii, se foloseste energia electrica doar pentru a preincalzi apa. Putem vorbi de o reducere intre 90%-100% a consumului de energie electrica, factura de la curent fiind considerabil mai mica. Energia solara este gratuita, din plin pentru toata lumea. Cantitatea de energie solara ce se rasfrange pe acoperisul unei case este cu mult mai mare fata de toata energia electrica consumata in casa, fiind cea mai moderna metoda de incalzire la nivel global. In acleasi timp, o instalatie de incalzire cu panouri solare este extrem de estetica.

Speram ca te-am convis ca cea mai eficienta si economica solutie pentru incalzirea locuintei sunt panourile solare termice. Cu toate ca la inceput vei face o investitie in achizitionarea unui astfel de sistem, iti garantam ca pe parcurs vei fi satisfacut pe deplin, mai ales cand vor aparea primele facturi la energie electrica,  cu mult mai reduse fata de precedentele. Astfel, WindBenefit.ro iti ofera cele mai bune oferte la panouri solare termice, cel mai bun raport calitate-pret si servicii deosebite de consultanta, montare si mentenanta. Pentru mai multe informatii sau comenzi, poti suna la numarul de telefon 0723.191.861 sau sa trimiti un mail pe windbenefit@yahoo.ro.

admin

admin